Editura Evenimentul si Capital

6 cărți Evenimentul zilei, joi, 8 martie 2018 pe care n-aveți voie să le ratați luna aceasta

Autor: | | 0 Comentarii | 482 Vizualizari

Astăzi, în cadrul campaniei „Cărți care merită citite” vă recomandăm câteva volume cu temă istorică. Cele mai noi apariții în domeniul fascinant al istoriei propun titluri precum „Strategia. O istorie completă”, de Lawrence Freedman (Editura Litera, Colecția Kronika, 2018), „Ecaterina cea Mare. Portretul unei femei”, de Robert K. Massie (Editura ALL, 2018), „Parlamentul în pribegie. 1916-1918. Amintiri, note și impresii” (Grigore Procopiu, Humanitas, 2018) sau, în siajul volumului „Sapiens” - „Al treilea cimpanzeu.

Evoluția și viitorul omului”, de Jared Diamond (Editura ALL, 2018). O altă carte de referință este „Imperiul. Cum a creat Marea Britanie lumea modernă” (Polirom 2018), volum ce poartă semnătura celebrului istoric Nial Ferguson.

„Ecaterina cea Mare” - istoria puterii feminine

Lucrarea despre Ecaterina cea Mare este a doua carte din monumentala trilogie pe care renumitul istoric american Robert K. Massie a dedicat-o familiei imperiale a Romanovilor, dinastia care a condus Rusia timp de mai bine de trei secole, până în 1917. Editura ALL a publicat, în condiții grafice de excepție, și prima parte a trilogiei, Petru cel Mare. Viața și lumea lui, volum distins cu Premiul Pulitzer. Păstrând același stil care îmbină valoarea documentară cu talentul narativ, istoria Ecaterinei cea Mare se conturează ca „o superbă poveste, spusă de un desavârșit povestitor” (The Wall Street Journal).

„Strategia. O istorie completă”

O recapitulare strălucită a celor mai importante teorii ale strategiei din istorie, de la David și șiretenia cu care l-a învins pe Goliat la utilizarea modernă a teoriei jocurilor în economie, acest volum adună laolaltă o muncă intelectuală de o viață. Lawrence Freedman este profesor la King’s College, în Londra, din 1982. Ales membru al Academiei Britanice în 1995 și înnobilat în 1996, a fost numit istoric oficial al campaniei din Insulele Falkland, în 1997. Profesorul Freedman a scris numeroase lucrări despre strategia nucleară și Războiul Rece și este un cunoscut comentator al problemelor de securitate contemporane.

„Iranul meu. Gustul amar al revoluției”

Shirin Ebadi, laureata Premiului Nobel pentru pace (2003), avocata celor oprimați, care a știut să reziste în fața persecuțiilor politice din țara sa, este una dintre cele mai fascinante femei din zilele noastre. Cartea sa - „Iranul meu. Gustul amar al revoluției” (Editura Corint, 2018) - ne prezintă copilăria autoarei într- o familie iubitoare, netradițională, tinerețea în Iranul de dinaintea Revoluției din 1979 care l-a alungat pe șah, căsătoria și maternitatea, apoi lupta cu un regim opresiv.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI