Este o realitate tristă, însă în numai câteva zile, mii de bătrâni au trecut pragul sediului CARP Omenia pentru a se împrumuta de câteva sute de lei. De ce? Pentru a avea pe masa de Paște bucate tradiționale. Din cauza vârstei, majoritatea sunt refuzați de bănci, care percep oricum dobânzi mult mai mari, iar singura lor speranță rămân Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor.

CARP Omenia a devenit o familie pentru pensionari. Datorită implicării președintelui Gheorghe Chioaru, bătrânii au găsit în acest om sprijinul de care au nevoie.

Împrumuturi rapide, dobândă mică

Un studiu sociololgic realizat de această instituție, arată motivul pentru care CARPurile au așa mare succes în România. Cei chestionați susțin faptul că s-au înscris la CARP Omenia pentru serviciile financiare, pentru că au posibilitatea să primească împrumutul repede și cu o dobândă mică. Iar acest lucru a devenit pentru majoritatea bătrânilor un mod de viață. Din păcate este singura soluție la îndemâna acestora pentru a supraviețui.

„Datorită dobânzilor mici pe cale le avem, oamenii vin și se împrumută la noi. E adevărat că la bancă nu mai avem nicio șană, noi bătrânii, să cerem împrumut. Ai trecut de o vârstă nu ne mai bagă nimeni în semaă. Vii la noi cu buletinul și cu talonul de pensie și în câteva minute pleci acasă cu banii. Sunt foarte mulți care vin în această perioadă pentru că nu au cu ce să își cumpere mâncare pentru masa de Paște. Este trist ce se întâmplă cu bătrânii. Nu le doresc decât să aibă un Paște fericit și liniștit”, a declarat Gheorghe Chioaru, președintele CARP Omenia.

 

Te-ar putea interesa și: