Evenimentul Zilei > Actualitate > Carnagiu la un liceu din Michigan. Trei elevi au murit şi alte opt persoane au fost împuşcate
Carnagiu la un liceu din Michigan. Trei elevi au murit şi alte opt persoane au fost împuşcate

Carnagiu la un liceu din Michigan. Trei elevi au murit şi alte opt persoane au fost împuşcate

Trei elevi au murit şi alte opt persoane au fost împuşcate, de un adolescent de 15 ani, marţi după-amiază, la un liceu din Oxford, statul american Michigan. Câțțiva dintre răniți se află în stare critică. Suspectul a fost reținut.

Potrivit şerifului din Oakland, Michael Bouchard, elevii liceului din Oxford ucişi sunt Tate Myre, 16 ani; Hana St. Juliana, în vârstă de 14 ani, şi Madisyn Baldwin, în vârstă de 17 ani,

Acesta a mai declarat că alte opt persoane, şapte elevi şi un profesor, au fost împuşcate. Trei se află în stare critică. Un băiat de 14 ani este în stare gravă, după ce a fost împuşcat în cap, a spus Bouchard. Trei elevi sunt în stare stabilă, iar profesorul care a fost împuşcat a fost externat.

Au existat mai multe alte răni, care nu pun viaţa în pericol, suferite de oameni în timp ce ieşeau în grabă din școală, a spus Bouchard.

Suspectul a fost arestat fără incidente la două sau trei minute după ce autorităţile au răspuns la apelul care semnala focurile de armă, a spus Bouchard. Părinţii lui au angajat un avocat şi nu i-au permis să vorbească cu poliţia, a spus şeriful Michael G. McCabe.

În prezent suspectul este reţinut la Oakland County Children’s Village – o unitate de detenţie pentru minori – şi este sub supraveghere pentru sinucidere, unde este verificat la fiecare 15 minute, a declarat David Coulter, de la poliţia din Oakland – Michigan.

Poliția a oferit detalii despre atac și capturarea criminalului

La o conferinţă de presă de marţi seara, Bouchard a oferit mai multe detalii despre atac. Pistolul semiautomat recuperat de oamenii legii a fost cumpărat vineri de tatăl suspectului.

Arma, un pistol Sig Sauer SP2022 de 9 mm care era încărcat în momentul confiscării, conţinea încă şapte cartuşe, a spus Bouchard.

O cameră video din şcoală a arătat că băiatul înarmat „a ieşit din baie cu arma”, dar nu este clar unde s-a dus apoi.

Oamenii legii au ajuns la şcoală în câteva minute de la apelurile de urgenţă despre împuşcături.

„În timp ce veneau pe hol, l-au văzut. Şi-a ridicat mâinile, au luat arma şi l-au luat în arest”, a spus Bouchard potrivit news.ro.

„Acest lucru ne atinge pe toţi personal şi profund şi o va face pentru o lungă perioadă de timp. Această rană nu va dispărea niciodată”, a spus Bouchard.

Autorităţile au recuperat mai multe cartuşe din şcoală şi cred că au fost trase aproximativ 15-20 de focuri.

„În acest moment, credem că a acţionat singur”, a spus McCabe. El a spus că autorităţile ştiu cum suspectul ar fi introdus arma în şcoală, dar a refuzat să dezvăluie aceste detalii.

Toţi elevii evacuaţi au fost mutaţi într-un magazin din apropiere.. Aproximativ 25 de agenţii şi aproape 60 de ambulanţe au răspuns apelului, potrivit lui John Lyman, ofiţer de informaţii publice pentru Departamentul de Pompieri Rochester Hills.

Până la această oră, nu se ştie dacă cei trei studenţi ucişi au fost ţintele ucigaşului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.