Evenimentul Zilei > Politica > Carmen Dan nu s-a mai putut stăpâni! Pe cine a mitraliat cu acuzații
Carmen Dan nu s-a mai putut stăpâni! Pe cine a mitraliat cu acuzații

Carmen Dan nu s-a mai putut stăpâni! Pe cine a mitraliat cu acuzații

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, în Parlament, că Serviciul de Telecomunicaii Speciale (STS) nu ar trebui să se mai ocupe de alegerile din România.

„Ce am discutat cu privire la îngreunarea procesului de votare, am discutat personal cu generalul Vasilcă, șeful STS, mai ales în data de 26 mai, tocmai sesizând că operarea acestor tablete este deficitară, din punctul nostru de vedere.

STS, bineînțeles, că a făcut propriile verificări în ceea ce privește funcționarea tehnică a sistemului. Eu gândesc de data aceasta ca cetățean, că manipularea defectuoasă era evidențiată în acești timpi a declarat, marți, ministrul de Interne, Carmen Dan, la ieșirea de la Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai, conform Mediafax.

Carmen Dan mai sune că directorul STS nu a contrazis-o atunci când i-a semnalat mai multe probleme.

„Nu m-a contrazis directorul STS, dimpotrivă, mi-a spus că aceste informații le va verifica și dânsul cu BEC și AEP. Erau informații care ajungeau la minister, din secțiile de votare, și am primit un număr mare de notificări din primele ore (…) Toate acele semnalări au fost verificate de colegii mei.

Cele 9.282 de semnalări care au apărut și la noi și la MAE sunt supuse verificării. Esența acestor sesizări diferă, de la vot multiplu la exercitare de vot cu un act de identitate fals”, a mai declarat Carmen Dan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: