Care sunt cele mai periculoase alimente pentru organism. Explicațiile unui cardiolog

Care sunt cele mai periculoase alimente pentru organism. Explicațiile unui cardiolog Sursa: Pixabay

Un cardiolog a dezvăluit care sunt cele șapte alimente pe care nu trebuie să le consumăm pentru a fi sănătoși. Dr. Deepak Bhatt, cardiolog la Mount Sinai din New York, a spus că „cel mai bun sfat în ceea ce privește o dietă sănătoasă pentru inimă este o dietă care are un conținut relativ scăzut de calorii”.

Bolile de inimă sunt cel mai mare ucigaș la nivel mondial, generând aproape 700.000 de decese anual. Dr. Bhatt consideră că uleiul de cocos nu este benefic organismului deoarece conține mai multe grăsimi saturate decât untură – ceea ce poate provoca o acumulare de colesterol în vasele de sânge. De asemenea, este folosit în studiile efectuate pe șoareci și șobolani pentru a imita blocajele de colesterol din artere, cunoscute sub numele de arteroscleroză.

Dr. Andrew Freeman, director pentru prevenirea și sănătatea cardiovasculară la National Jewish Health din Denver, Colorado și membru al Consiliului de conducere al secțiunii de prevenire a bolilor cardiovasculare al Colegiului American de Cardiologie, a susținut că: „ Proteinele provoacă mai multe probleme organismului.” Cantitatea recomandată de proteine este de 0,36 grame pe kilogram de greutate corporală.

Dr. Bhatt a spus că „pentru majoritatea oamenilor sănătoși cu rinichi normali nu va cauza probleme renale.” Pentru a crește aportul de proteine, oamenii pot consuma carne bogată în grăsimi saturate, care la rândul lor pot crește lipoproteinele cu densitate scăzută. Acest lucru se poate acumula pe pereții vaselor de sânge și poate provoca probleme precum boli de inimă și accident vascular cerebral.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consumul excesiv de proteine poate însemna că alte grupe de alimente sunt neglijate. S-au spus multe despre efectul băuturii energizante asupra sănătății mintale și a somnului, dar dr. Bhatt a spus că efectul asupra inimii ar putea fi la fel de devastator. Băuturile energizante trebuie evitate datorită conținutului lor ridicat de zahăr și a ingredientelor pe care le conțin care pot crește tensiunea arterială sau pot provoca aritmie – o afecțiune din cauza căreia inima bate cu un ritm neregulat sau anormal.

Bătăile neregulate ale inimii

Dr Bhatt a avertizat: „Trebuie să fii atent la băuturile energizante, la plante și la suplimente, deoarece acestea pot conține tot felul de substanțe care pot provoca aritmii sau tulburări ale ritmului cardiac sau alte probleme de sănătate”. O bătaie neregulată a inimii poate fi un semn de boală de inimă, inclusiv boală coronariană și cardiomiopatie.

Dacă dorești să rămâi hidratat în timp ce faci exerciții fizice, dr. Bhatt a spus că „nimic nu este mai bun ca apa”. „Dacă vrei să bei un lichid care are gust, poți adăuga niște fructe în apă. Băuturile de acest gen au un conținut relativ scăzut de calorii, motiv pentru care sunt mai benefice organismului”, potrivit Mail Online.