Evenimentul Zilei > Economie > Cele mai ieftine orașe din România din punct de vedere alimentar și imobiliar. Cu bani puțini poți trăi liniștit aici
Cele mai ieftine orașe din România din punct de vedere alimentar și imobiliar. Cu bani puțini poți trăi liniștit aici

Cele mai ieftine orașe din România din punct de vedere alimentar și imobiliar. Cu bani puțini poți trăi liniștit aici

Conform unui studiu realizat în plan economic, trei orașe din România sunt destul de ieftine pentru a duce o viață lipsită de agitația financiară a marilor orașe.

Dacă prețurile pe piața imobiliară au explodat în ultima vreme în Cluj-Napoca, București sau Timișoara, există și orașe în țara noastră, unde viața este destul de ieftină. Și nu numai din punct de vedere al banilor plătiți pentru achiziționarea sau închirierea unei locuințe. Și și din perspectiva sumelor cheltuite pentru „coșul zilnic”. Printre cele mai ieftine orașe se numără Alexandria, Bistrița sau Miercurea Ciuc.

Ce concluzii au fost trase după studiul legat de traiul în orașele din România

Conform unui studiu realizat pe această temă, a fost luat în calcul prețurile alimentelor de bază, chiriile locuințelor, dar și nivelul salariilor din luna august a anului în curs.

La capitolul alimentar, cele mai mic preț al roșiilor, adică 3 lei pentru 1 kilogram, era în Buzău, Brăila și Slobozia. Laptele era cel mai ieftin se poate cumpăra în Piatra Neamț, Târgu Jiu și Reșița. Diferența a fost făcută de disponibilitate și de lanțurile mai scurte de aprovizionare.

În ce orașe se găsesc cele mai ieftine locuințe din țară

În ceea ce privește chiriile la locuințe, Miercurea Ciuc, Alexandria și Bistrița sunt orașele cu cele mai mici costuri pentru chiriași.

Iată care sunt orașele cu cele mai mici prețuri la roșii
Slobozia
Brăila
Buzău

Orașele cu cele mai mici prețuri la cartofi
Târgoviște
Ploiești
Brăila
Slatina
Tulcea

Orașele cu cele mai mici prețuri la ouă
Buzău
Târgu Mureș
Slobozia

Orașele cu cele mai mici costuri pentru lapte
Piatra Neamț
Târgu Jiu
Reșița

Orașele din România cu cele mai mici chirii
Miercurea Ciuc
Alexandria
Bistrița

La polul opus, cel mai scump oraș din România rămâne Bucureștiul. Preţul pentru produsele alimentare și nealimentare este în medie cu 21% mai mare în Capitală față de alte zone ale tarii. Analiștii spun că o explicație pentru această diferență de prețuri, este dată de sortimentaţia diferită a produselor din magazinele din Bucureşti faţă de cele din restul ţării.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.