Evenimentul Zilei > Politica > Andreea Paul – decalog profesional: „Prioritatea viitorului Parlament trebuie să fie simpificarea, eliminarea necorelărilor din legislaţie”
Andreea Paul – decalog profesional: „Prioritatea viitorului Parlament trebuie să fie simpificarea, eliminarea necorelărilor din legislaţie”

Andreea Paul – decalog profesional: „Prioritatea viitorului Parlament trebuie să fie simpificarea, eliminarea necorelărilor din legislaţie”

Deputatul PNL Andreea Paul susţine, în planul său managerial, crearea a 800 de mii de locuri de muncă noi cu salarii medii de 1.000 de euro, a 800 de km de autostradă şi reducerea preţului la benzină astfel încât să ajungă cel mai mic din Europa.

Andreea Paul a prezentat, într-un comunicat, decalogul său profesional, ca urmare a solicitării publice adresate fiecărui candidat la parlamentare de Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României. Ea s-a referit, în acest sens, la planul său managerial intitulat "Forţa economică inteligentă a României".

Astfel, Paul propune reindustralizarea României, pe domenii strategice, cu argumente ce ţin inclusiv de forţa de muncă pe regiuni, de tradiţie, de şcoli, de nevoile viitorului, crearea a peste 100 de kilometri de litoral turistic, de la Gura Portiţei la Vama Veche, şi a unei strategii turistice regionale, crearea Consiliului Naţional pentru Competitivitate (CoNaCo), iar agricultura să treacă printr-un "mare" audit naţional.

Potrivit deputatului liberal, scara de valori a societăţii româneşti trebuie reclădită prin educaţie şi cultură.

Totodată, susţine ea, pensiile nu pot rămâne sub nivelul de supravieţuire.

Andreea Paul completează că "prioritatea cea mai importantă a viitorului Parlament trebuie să fie simplificarea şi eliminarea necorelărilor din legislaţia românească".

Deputatul liberal a prezentat şi realizările sale în plan parlamentar şi a menţionat faptul că a susţinut în PNL diminuarea CAS la 16% pentru angajat şi angajator, măsură introdusă în programul de guvernare al partidului.

Ea a enumerat amendamentele depuse în timpul activităţii sale parlamentare la legea bugetului de stat care au fost adoptate şi care au dus, printre altele, la modernizarea laboratorului de analize medicale al Spitalului orăşenesc din Negreşti Oaş, la deblocarea finanţării variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, la dotarea cu laptopuri în şcoli, la finanţarea unor acţiuni culturale de prestigiu în anul 2015.

Andreea Paul a mai spus că a reuşit suplimentarea cu 1,7 milioane lei a programului dedicat tinerilor debutanţi în afaceri, printr-un amendament la bugetul de stat pe anul 2016, precum şi realizarea albumului monografic al Ţării Oaşului şi a unei platforme on-line www.taraoasului-romania.ro în vederea promovării potenţialului turistic şi investiţional al zonei.

"Recuperarea până în anul 2015 a 10 milioane de euro la bugetul ţării în urma deconspirării în teza mea de doctorat a unuia dintre cele mai mari carteluri de pe piaţa românească, cartelul de pe piaţa insulinei, şapte legi care îmi poartă semnătura dedicate economiei, educaţiei şi culturii sunt astăzi în vigoare, dintre cele 89 de propuneri legislative iniţiate, reducerea TVA-ului la 19% din 2017, în urma amendamentului pe care l-am depus la modificarea Codului Fiscal din anul 2015, reducerea TVA-ului la cărţi, manuale şi accesul la evenimente culturale şi sportive la 5% din 2016, tot în urma amendamentului pe care l-am depus la modificarea Codului Fiscal din anul 2015, alocarea sumei de 1 milion lei pentru Agenţia Naţională de Presă AGERPRES în vederea dezvoltării şi modernizării în conformitate cu standardele europene, printr-un amendament depus şi acceptat la bugetul ţării pentru anul 2016", mai menţionează, între realizări, deputatul PNL.

Ea a adăugat că a susţinut promovarea femeilor în mediul politic şi economic prin cele două volume publicate, precum şi prin intermediul unor proiecte de lege şi a derulat campanii sociale, precum "Ai în plus o carte, dă-o mai departe", campanii de conştientizare a impactului violenţei domestice, care s-au concretizat într-un proiect de lege care se află momentan în dezbatere parlamentară.

Andreea Paul a completat că principiile pe care şi le asumă în timpul mandatului sunt integritate, empatie, competenţă, liberalism, implicare. "Fără energie şi dedicare, degeaba ai integritate şi competenţe, căci cetăţenii nu vor beneficia de ele. Am întâlnit cazuri de persoane integre şi competente, dar absente la locul de muncă din Parlament. Care este aportul lor? Niciunul. Energie înseamnă şi să-ţi placă să stai printre oameni, să le vorbeşti, să le asculţi problemele şi propunerile. Altfel nu poţi fi un bun şi acceptat decident public, fie la nivel local, fie central", a subliniat ea, citată de Agerpres.

Paul a amintit totodată că activitatea sa din legislativ a fost apreciată, fiind declarată "cea mai harnică femeie deputat din legislatura 2012-2016", conform celei de-a IV-a ediţii a Indicelui Agregat al Activităţii Parlamentare.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: