Evenimentul Zilei > Politica > Care a fost prima decizie luată de Virgil Popescu, după ce a preluat Ministerul Economiei
Care a fost prima decizie luată de Virgil Popescu, după ce a preluat Ministerul Economiei

Care a fost prima decizie luată de Virgil Popescu, după ce a preluat Ministerul Economiei

Prima decizie luată de ministrul Virgil Popescu, după ce a preluat interimatul la Ministerul Economiei de la Claudiu Năsui, a fost să anuleze prelungirile de mandate în Consiliile de administrație ale companiilor din subordinea ministerului.
Informațiile inițiale au fost că Virgil Popescu a anulat și concursurile cu subiectele extrase după noul sistem aleatoriu, însă ministrul a negat acest lucru.

Mai precis, Virgil Popescu a anulat o serie de prelungiri de mandate în consiliile de administrație care expirau luna aceasta. Ministrul Virgil Popescu a confirmat pentru Economedia această informație.

Virgil Popescu, după preluarea interimatului la Ministerul Economiei: Am decis să amân o serie de decizii care au fost luate intempestiv cu privire la mai multe societăţi aflate în coordonarea MEAT

Reamintim că ministrul Claudiu Năsui a schimbat în prima parte a acestui an consiliile de administrație la o serie de companii din subordine, precum Romarm, Salrom, Mamaia SA, Băița SA, Plafar, Germisara, Uzina Automecanică Moreni, Metrom sau Societatea Națională Industria Optică Română SA (IOR).

Anularea prelungirilor acestor mandate lasă loc de numiri noi în consiliile de administrație, numiri care sunt adesea făcute temporar, pe posturi remunerate consistent, scrie economedia.

”Salrom ar investi într-un perimetru pentru care nu ar deține licență de exploatare”

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu a decis să amâne ”o serie de decizii care au fost luate intempestiv cu privire la mai multe societăţi aflate în coordonarea MEAT”, referindu-se la Salrom.

Mai mult, Virgil Popescu a transmis că va trimite corpul de control la Salrom, pentru a verifica licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România.

”Astăzi am preluat interimatul la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. În primă fază am avut scurte discuţii pentru a mă pune în temă cu activitatea curentă. De asemenea, am decis să amân o serie de decizii care au fost luate intempestiv cu privire la mai multe societăţi aflate în coordonarea MEAT, despre care presa a relatat în ultimele zile. Vreau să aflu adevărul în urma informaţiilor apărute în presă în legătură cu Salrom şi cheltuirea unor sume mari de bani pentru un perimetru pentru societatea nu are licenţă de exploatare”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Virgil Popescu.

Popescu: Activitatea MEAT nu va fi întrerptă şi toate proiectele ministerului demarate vor continua

”De asemenea, mă voi uita şi la cele care erau trecute în programul de guvernare şi au fost oprite”, a mai scris Popescu.  Acesta susţinea că la ora 17.00 nu a mai găst niciun secretar de stat în minister.

”Mi-aş fi dorit să mă întâlnesc şi cu colegii de la USR- PLUS la minister, dar, din păcate, la ora 17.00 nu am mai găsit niciun secretar de stat. Sper ca în zilele următoare să mă întâlnesc cu fostul meu coleg Claudiu Năsui şi să semnăm protocolul de predare – primire”, a mai scria Popescu pe contul de socializare.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: