Evenimentul Zilei > International > Cardinalii de la Vatican se pregătiseră pentru cel mai negru scenariu. Mesaj transmis de Papa Francisc: „Sunt încă în viață, deși unii m-au vrut mort”
Cardinalii de la Vatican se pregătiseră pentru cel mai negru scenariu. Mesaj transmis de Papa Francisc: „Sunt încă în viață, deși unii m-au vrut mort”

Cardinalii de la Vatican se pregătiseră pentru cel mai negru scenariu. Mesaj transmis de Papa Francisc: „Sunt încă în viață, deși unii m-au vrut mort”

Papa Francisc a vorbit despre organizarea care a avut loc la Vatican înainte ca el să fie operat, în vara acestui an, la colon. Cardinalii se pregătiseră pentru ce e mai rău.

Papa Francisc (84 de ani), a povestit, în glumă, cum cardinalii se pregăteau să îi găsească un înlocuitor. Suveranul Pontif a suferit în luna iunie a acestui an o operație la colon, așa că, pentru a nu fi luați pe nepregătite, de o eventuală tragedie, cardinalii și-au făcut planuri.

Papa Francisc, mesaj ironic după ce a depășit operația de la colon

„Sunt încă în viaţă. Deşi unele persoane m-au vrut mort”, a glumit papa Francisc întrebat în legătură cu starea sa de sănătate în cadrul unei întâlniri informale din 12 septembrie cu aproximativ cincizeci de iezuiţi slovaci, în timpul vizitei sale în această mică ţară din Europa centrală. Declaraţiile sale au fost publicate marţi de revistă iezuită „La Civilta Cattolica.”

„Ştiu că au existat chiar întâlniri între prelaţi care au considerat că starea papei era mai gravă decât se anunţase. Ei pregăteau conclavul. Răbdare! Slavă Domnului, sunt bine!”, a afirmat, într-un mod vizibil ironic, liderul de la Vatican. Argentinianul a fost spitalizat timp de zece zile după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon.

El a declarat în timpul întâlnirii cu grupul de iezuiţi că nu a vrut să se opereze, însă a fost convins de un asistent medical. „Asistenţii medicali înţeleg uneori mai bine situaţia decât medicii, deoarece ei se află în contact direct cu pacienţii”, a afirmat Suveranul Ponitf, conform Agerpres.

A fost ales lider al Vaticanului în urmă cu 8 ani

În cadrul unui interviu ce a fost difuzat la radio la începutul lunii septembrie, Papa Francisc i-a mulţumit asistentului medical, spunând că i-a salvat viaţa. Suveranul pontif a negat, de asemenea, zvonurile că se gândeşte să demisioneze şi a afirmat că trăieşte „o viaţă total normală” după operaţia care a fost un succes.

Francisc a fost ales papă în anul 2013 după demisia surpriză a predecesorului său Benedict al XVI-lea, primul papă care a renunţat la tronul Sfântului Petru în ultimele secole.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: