Cea mai proastă veste: Carantină de Paști! Cât de aproape suntem de valul 3

Cea mai proastă veste: Carantină de Paști! Cât de aproape suntem de valul 3

Carantină de Paști! Această întrebare preocupă din ce în ce mai mulţi specialişti din domeniul medical, iar primele estimări ale acestora indică faptul că România ar putea fi paralizată de un nou lockdown (blocaj, carantină) înainte de Paşti.

Carantină de Paști! Când ajunge România la valul 3? Mai devreme decât credeau mulţi. Aici se poate ajunge curând din cauza numărului tot mai mare al cazurilor noi de infectare cu Covid-19. În acest context, autorităţile sanitare se tem de valul 3 al pandemiei de coronavirus.

Carantină de Paști!

Alexandru Rafila

Sunt voci care afirmă că nu pot fi excluse noi restricții dure de Paști. Poate fi un blocaj similar cu cel de anul trecut, când a fost interzisă participarea la slujba de Paşti. Contează şi faptul că mulţi dintre români au obosit să respecte măsurile de limitare a răspândirii pandemiei.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că este vorba despre „oboseala de pandemie”. Un semnal de alarmă a fost tras şi de premierul Florin Cîţu. Liderul de la Palatul Victoria a spus că „nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile”.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că ar fi mai bune restricțiile imediate. „Aș prefera măsuri mai dure, e dorința mea ca cetățean responsabil.”

În prezent, peste 900 de mii de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19 în România. Cu toate acestea, în ultima săptămână numărul de infectări cu Covid-19 a început să crească.

Redeschiderea şcolilor a contat

Într-o intervenţie la Realitatea Plus, avocatul Adrian Cuculis a subliniat că nevoie de măsuri foarte clare în cazul în care autoritățile vor impune restricții noi: „Dacă vom schimba scenariul pe care îl vedem acum, astăzi, într-un lockdown generalizat, fără niște măsuri concrete, probabil o sa bulversăm țara din nou.

Doar că de data asta, românii nu vor fi la fel de receptivi cum au fost prima dată.” Profesorul de Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș a precizat: „Dacă ne uităm la date, de când s-au deschis școlile a crescut numărul de cazuri, inclusiv în rândul copiilor de clasele 1-4.

Este inevitabil. În momentul în care deschidem școlile, crește dinamica socială. Oamenii își duc copiii la școală, copiii interacționează între ei… Crește automat riscul de transmitere de la un copil la altul și implicit de la un copil la adult.”

consilium.europa.eu/ro  realitatea.net