Judecatorii Tribunalului Sălaj l-au condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pe Danco Stelian, considerat a fi capul mafiei „păcănelelor", pentru constituire de grup infracțional organizat specializat în măsluirea aparatelor de joc.
Considerat capul mafiei„păcanelelor" Stelian Danco a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, pentru care i-a aplicat 4 luni de închisoare, instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată (2.206 acte materiale) - 1 an și patru luni de închisoare, instigare la infracțiunea de alterare a integrității datelor informatice, în formă continuată - 8 luni de închisoare, spălare de bani - 2 ani de închisoare, și evaziune fiscală în formă continuată - 8 luni închisoare. Contopind toate pedepsele, judecătorii i-au aplicat pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, la care au adăugat un spor de 12 luni de închisoare. În final, Stelian Danco a fost condamnat la 3 ani de închisoare, din care au dedus cele 24 de ore în care a fost reținut, dar și cele cinci luni de arest preventiv și arest la domiciliu. Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare sub supravegherea Serviciului de Probațiune Sălaj pe un termen de supraveghere de 4 ani, calculat de la dată ramânerii definitive a hotarârii.
Stelian Danco a fost obligat să frecventeze un programe de reintegrare socială, dar și să presteze 80 de zile de muncă neremunerata în folosul comunității, la Biserica Ortodoxă "Sf. Ștefan" din cartierul Brădet Zalău sau Direcția de Asistență Socială Comunitară Zalău. Tribunalul Sălaj a mai dispus confiscarea extinsă de la inculpat a peste 200.000 de lei, mentinând, în parte, măsură sechestrului asigurător dispusă de DIICOT Sălaj asupra sumei de 134.130 euro ridicată de la omul de afaceri, pâna la concurență sumei de 330.000 lei, în vederea executării măsurii confiscării extinse și pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare către stat. Au fost confiscate și 148 de aparate de jocuri de noroc pe care Stelian Danco le-ar fi folosit la comiterea de infracțiuni informatice. Inculpatul va avea de plătit către stat suma de 120.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Soluția instanței poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, scrie graiulsalajului.ro.
Considerat de procurorii DIICOT lider al grupului infracțional, Danco Stelian era asociat cu Panes Remus Claudiu și Ciascai Radu Ovidiu la două firme care dețineau aparate de joc, administrând în total 248 de aparate de joc în Sălaj, Bistrița-Năsăud și Maramureș. Cei trei acționari i-au avut în subordine pe Covaci Paul Grigore, Kiczel Robert, Coman Claudiu, Crișan Ionus Valeriu și Gâlgau Alexandru Mircea, care se ocupau cu modificarea softului aparatelor de jocuri de noroc care calcula procentul sumelor de bani care erau câstigate de jucători. Acuzațiile erau completate de suspiciunea că au făcut și evaziune fiscală de cinci milioane de euro. Cu ocazia perchezițiilor DIICOT a fost găsită și ridicată cantitatea de 25,830 de kilograme de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, un seif în care se se găseau înca câteva sute de mii de euro.