Evenimentul Zilei > Actualitate > Captură impresionantă de droguri! Milioane de euro găsite la bordul unui yacht
Captură impresionantă de droguri! Milioane de euro găsite la bordul unui yacht

Captură impresionantă de droguri! Milioane de euro găsite la bordul unui yacht

Una dintre cele mai mari capturi de droguri din istoria Marii Britanii a fost făcută la bordul unui iaht, oprit la un kilometru de țărmul Țării Galilor.

Ofițerii National Crime Agency au reușit recuperarea a 250 de kilograme de cocaină de la bordul iahtului Sy Atrevido, care venea din America de Sud, însă autoritățile cred că vor mai descoperi încă 500 de kg de droguri.

În urma operațiunii, doi bărbați aflați la bordul navei, de naționalitatea britanică, au fost arestați. De asemenea, polițiștii britanici au mai reținut patru oameni, trei bărbați de 23, 31 și 47 de ani, și o femeie de 30 de ani, în legătură cu acest caz.

„Operațiunea continuă. Până acum am găsit 250 de kilograme de droguri, însă credem, din ce am văzut până acum, că mai sunt ascunse încă 500 de kg, ceea ce ar duce totalul la 750 de kg de cocaină. Asta înseamnă greutatea unei mașini. Este o captură majoră pentru UK.

Dacă ar fi ajuns pe piața din Marea Britanie, ar fi reprezentat o saturație pentru o lungă perioadă de timp. Mulți oameni ar fi fost puși în pericol”, a declarat Craig Naylor, director de investigație în cadrul NCA.

Valoarea de piață a capturii de cocaină este de 60 de milioane de lire sterline, echivalentul a peste 65 de milioane de euro, potrivit BBC, citat de Stirile PRO TV.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: