Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Căpitanul Dan Valentin Vizanty, ofiţer şi gentleman

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2973 Vizualizari

Pe 10 iunie s-au născut Judy Garland, Immanuel Velikovsky, Prinţul Philip, Hericlea Darclee, Zenaida Paly, Loredana Groza.

Nimic de ţinut, nicio sărbătoare. Dar calendarul cel vechi, iulian, spunea că astăzi este solstiţiul de vară cu toate serbările vechi de când se ştie omul, om. Între timp solstiţiul de vară „s-a mutat”, de fapt a rămas, săracul, acolo unde l-a făcut Bunul Dumnezeu, noi oamenii, am greşit în măsurarea timpului!

„Evenimentul Zilei” din 10 iunie 1944, acum exact 70 de ani, a fost, evident, marea bătălie aeriană dintre Grupurile de vânătoare 1 şi 82, americane, dotate cu splendidul Lockheed P-38 Lightning, o minune de avion de vânătoare. Deasupra aeroportului militar de la Popeşti-Leordeni au ajuns doar 85, la joasă altitudine. Se dorea distrugerea aviaţiei de vânătoare româneşti în vederea unor bombardamente masive ulterioare ale Bucureştilor şi Ploieştilor, cu scopul scoaterii României din război. Li s-a opus Grupul 6 vânătoare (cod Paris) condus de căpitanul Dan Vizanty (Mon Cher). A putut să ridice în aer doar 26 de avioane de vânătoare IAR-80 şi 81. Vizanty pilota fabulosul IAR-81C, numărul 344, cu putere şi manevrabilitate sporite, cel dotat cu şase mitraliere Browning făcute în Belgia, la Fabrique Nationale.

85 de Lightning-uri contra 26 IAR? Ce glumă... Nici în jocurile pe calculator nu poţi să câştigi! Şi totuşi, piloţii români au repurtat o victorie răsunătoare, au doborât 24 de Lightning-uri şi au pierdut doar trei IAR. Şi i-au pus pe fugă, după un „dogfight” de 12 minute. Această bătălie se găseşte în manualele cadeţilor de la West Point!

Găsiţi mai multe pe http://adevarul.ro/locale/botosani/as-ul-uitat-aviatiei-romanesti-dan-valentin-vizanty-pilotul-legendar-bagat-spaima-aviatorii-americani-sovietici-de-al-doilea-razboi-mondial-1_53933af90d133766a861308e/index.html

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi în căutarea şi descoperirea ofiţerului şi gentlemanului care a fost Dan Vizanty am primit mai multe duşuri reci. De la politicianişti, dar şi de unde nu mă aşteptam. Dar am fost întotdeauna o persoană impetuoasă care nu ţine cont de tabu-uri sau de pudibonderii. Întotdeauna mi-am atins scopul în viaţă, pentru că mi-am propus întotdeuna scopuri onorabile.

Consider că Vizanty, comandorul Dan Valentin Vizanty este un model, o valoare naţională.

Cred că omul este mai important decât războiul, decât faptele de arme. Şi Dan Vizanty, prin toată viaţa lui, ne pune în faţă o oglindă. Aveţi curajul să vă uitaţi?

Haideţi să-l descoperim! Treptat... Poate mai ştiţi şi alţi români ca să ne fie lumină în timpurile acestea de furtună şi întuneric? Să facem o convenţie, să declarăm „Anul Dan Vizanty” până la 10 iunie 2015! Să vorbim româneşte, despre români, cu plăcere şi admiraţie. Despre toţi cei pe care îi admiraţi şi sunt, sau pot fi, focurile veşnice ale naţiei.

Aştept propunerile voastre la dom.profesor@gmail.com

Uitaţi-vă şi la horoscop, doar nu am muncit degeaba jumătate de zi, ci fiind sigur că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC După trei zile de pauză îţi este greu să începi săptămâna de lucru. Mai mult, astăzi ai unele obstacole de trecut. Foloseşte realismul caracteristic zodiei ca să vezi care îţi sunt şansele!

Ai şansa să-ţi clarifici un pic dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian. Puţină solitudine, singurătate bine temperată – nu-ţi strică şi îţi întăreşte capacitatea de dialog. Poate vrei să vizitezi, ca pe un muzeu, nişte magazine noi şi foarte scumpe. Poate vrei să stai pe o bancă într-un parc şi să vezi că lumea nu este aşa de urâtă şi disperată cum afli de la televizor. Poate vrei să accepţi că şi tu şi copiii care se joacă în parc aveţi nevoie de un viitor!

TAUR Te pregăteşti de o schimbare, de un examen, ceva important pentru tine. Fiind semn fix schimbările nu te încântă deloc, dar trebuie să te concentrezi ca să ai o vacanţă de vară meritată!

Mai multă odihnă, mâncare naturală şi o muzică relaxanta pot să mai reducă din oboseală cronică acutizata de o saptamană trecută densa si agitata. Probabil ca te vei lumina mai pe seară şi îţi vei spune că noaptea este un sfetnic bun. Pentru că ceva nostalgii şi regrete tardive îţi încearcă cugetul. Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor domestice lăsând la o parte încăpăţânarea şi agresivitatea. Nu este Corida în fiecare zi! Poţi avea, însă, recompense consistente.

GEMENI Potenţialul tău de acţiune este concentrat pe îmbunătăţirea vieţii tale. Poate e ziua ta, oricum, azi ai prilejuri de satisfacţie şi mulţumire. Prietenii te sprijină, viaţa pare frumoasă!

Pragmatismul tău poate fi de mare folos astăzi, viziunea ta realistă aduce succes. O zi obositoare, dar foarte plăcută. Seară deosebită în compania celor dragi, poate la un spectacol. Astăzi, sănătatea ta este bună, iar banii nu sunt foarte rari la tine in buzunar. Ai, deci, o zi bună! Dupa câteva zile libere, care zile au trecut repede fără amintiri memorabile, stelele iţi surâd din nou!

RAC Nu forţa când nu trebuie, dimineaţa încearcă să nu provoci probleme prin atitudinea ta. Doreşti să te faci util şi să primeşti mulţumiri de la cei din jur! Încercă să le cumperi „ceva bun”!

Un procent dintre nativii din zodie astăzi nu se bucură foarte mult. Recunosc, ai motive. Dar numai tu eşti de vina, pentru că nu ai puterea sa-ţi cauţi calea şi să rezişti influenţelor. Nu te enerva, nu te ajuta la nimic, ba chiar goneşti de lângă tine pe binevoitori. Numară in gind pana la zece si zambeşte din nou! Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici iti indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor de familie şi/sau financiare, dar tot ale familiei.

Curs VALUTAR, 25 martie. EURO a EXPLODAT in prima zi a saptamanii. Surpriza de la casele de schimb

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI