Editura Evenimentul si Capital

Capitala EUROPEI sau a JIHADISMULUI? GANGSTER-ISLAMUL s-a născut lângă Parlamentul European. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Autor: | | 2 Comentarii | 2324 Vizualizari

Londra are o concurență serioasă în ceea ce privește titulul de capitală a jihadismului european - faimosul cartier Molenbeek din Bruxelles.

Și nu e vorba numai de faptul că mulți dintre cei care au declanșat teroarea pe străzile Europei și-au pregătit aici atacurile. În capitala belgiană, un șeic jihadist, pe numele său Bassam Ayachi, a găsit formula de a transforma micile infracțiuni comise de tinerii musulmani într-o armă a jihadului.

Teoria lui, pe care jurnalista de origine marocană Hind Fraihi o numește „gangster Islam”, este foarte simplă: „dacă furi o geantă nu e păcat, atâta vreme cât oferi jihadului banii rezultați din hoție”.

Cu alte cuvinte, li s-a promis că jihadul îi spală de toate păcatele, iar metoda a funcționat perfect. „Dacă te uiți la cazierul teroriștilor care au comis atentatele de la Paris și Bruxelles, observi că aproape toți avea un trecut infracțional și că toți aparțineau acestei lumi interlope pe care oameni ca Bassam Ayachi știu să o exploateze.”

Radiografia făcută de Hind Fraihi islamismului din Molenbeek are la bază experiența personală. În 2005, tânăra ziaristă a decis să afle singură cum de a devenit acest cartier un magnet pentru imamii islamiști și șeicii care recrutează jihadiști pentru războaiele din Afganistan, Cecenia și Irak.

Vreme de trei luni a trăit într-un apartament închiriat în zonă și s-a prezentat tutuiror ca studentă la sociologie. Rezultatul celor trei luni de muncă s-a concretizat într-o carte uimitoare „Sub acoperire în Micul Maroc”.

„Molenbeek este o enclavă, o societate separată. Oamenii care locuiesc aici sunt foarte departe de societatea occidentală. Ei se raportează la Orientul Mijlociu și la Maroc. Spre exemplu, când i-am întrebat cine e Guy Verhofstadt, nimeni nu a știut să-mi răspundă. Era, totuși, premierul țării. în care locuiau.”

Rupți de societatea în mijlocul căreia trăiesc, tinerii locuitori ai Molenbeekului sunt pradă ușoară pentru predicatorii războiului sfânt. „Pentru acest șeic (Bassam Ayachi n.r.) și apropiații săi Allah trebuie să fie stăpânul, nu democrația. Pentru acești oameni, Ministerul Apărării din Belgia a pornit războiul sfânt (cruciada n.r.)”.

Lăsați liberi să-și disemineze propaganda criminală, acești predicatori sunt responsabili, în opinia lui Hind Fraihi, pentru puternicul contingent „belgian” care a luptat de partea ISIS în Nordul Africii și în Orientul Mijlociu, dar și pentru atacurile sângeroase din Europa. Mai sunt însă și alți vinovați, politicienii care au lăsat să se ajungă aici.

„Autoritățile i-au lăsat pe acești oameni să facă ce vor. I-au lăsat să-și propage propria viziune, aceea că noi (occidentalii n.r.) suntem extremiști pentru că luăm democrația prea în serios (...) Cred că autoritățile nu au vrut să creadă ce se întâmpla acolo. Nu au vrut să înțeleagă”, a declarat Fraihi ziarului Le Monde.

În ciuda riscurilor pe care jurnalista de origine marocană și le-a asumat și a profunzimii investigației sale, Hind Fraihi a fost catalogată ca rasistă și islamofobă.

Abia după atentatele care au însângerat Europa a început să i se acorde un oarecare credit, nu foarte mare, după cum ea însăși mărturisește: „În Belgia, noi nu îndrăznim să vorbim deschis când e vorba de Islam, imigrație sau integrare. Înghețăm!”

DEMISIE cu SCANDAL in PSD! Unul dintre lideri a renuntat la functie si a facut acuzatii GRAVE! Breaking News

Pagina 1 din 1


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI