Evenimentul Zilei > Social > Capcanele achiziției unei mașini la mâna a doua. Cum să te ferești se samsarii auto
Capcanele achiziției unei mașini la mâna a doua. Cum să te ferești se samsarii auto

Capcanele achiziției unei mașini la mâna a doua. Cum să te ferești se samsarii auto

Ca în orice afacere cu chilipiruri, persoanele se ocupă cu vânzarea mașinilor la mâna a doua sunt interesate să câștige cât mai mult și să investească cât mai puțin.

Achiziția unui asemenea vehicul necesită o investigație similară cu cea a unui detectiv din cărțile Agathei Cristie. Cumpărătorul trebuie să fie atent la orice detaliu, la orice imperfecțiune ca să se asigure că mașina pe care o va cumpăra este cea pe care și-o dorește. Piață auto este supraaglomerată, iar automobilele bune sunt mai greu de găsit. De aceea este nevoie de multă răbdare, ceva cunoștințe în domeniul auto pentru a nu pica victimă samsarilor auto.

Fiecare dintre noi ne dorim o mașină cât mai nouă, performantă, la un preț extrem de mic, însă de multe ori, când credem că am găsit cea mai bună oferta, constatăm că ascunde o capcană.

Există o multitudine de moduri prin care comercianții auto neautorizați încearcă să profite de pe urma cumpărătorilor necunoscători. Atunci când dorești să-ți cumperi un autoturism de la un vânzător neautorizat, în urma unui anunț de la mica publicitate sau  a unei vizite în târgul auto, trebuie să ai în vedere un lucru foarte clar, logic, de altfel.

Nimeni nu va vinde la un preț de nimic o mașină în perfectă stare de funcționare, fără defecte și cu puțini kilometri la bord. În cele mai multe dintre cazuri, atunci când prețul este prea mic, comparativ cu „calitățile” vehiculului de vânzare, trebuie să ne așteptăm că ceva, pe undeva, nu funcționează.

De regulă, prețul mic vine la pachet cu o mulțime de probleme tehnice ascunse și extrem de costisitoare.

O multitudine de conducători auto au avut măcar odată în viață o experiență neplăcută în legătură cu achiziționarea unei mașini second hand. Astfel, unul dintre cele mai întâlnite moduri de înșelăciune este prin cosmetizarea mașinii.

Cum se cosmetizează o rablă

Mulți samsari autohtoni s-au specializat în cosmetizarea și vânzarea autoturismelor grav avariate și cu mulți kilometri la bord. Zilnic sunt cumpărate autovehicule la prețuri extrem de mici și reparate prin service-uri neautorizate, pentru că mai apoi să fie revândute drept autovehicule care nu au suferit niciun incident.

O asemenea mașină, care a trecut printr-un accident foarte grav și care nu va mai funcționa niciodată la randament maxim, poate fi vândută la un preț foarte mare, cu o investiție foarte mică. Samsarii nu vor cheltui bani pe reparații serioase ci vor plăti doar pentru o simplă cosmetizare, astfel încât să-i poată păcăli pe acei cumpărători lipsiți de experiență și cunoștințe. Mașinile avariate se repară ușor prin înlocuirea pieselor cu altele, luate de prin cimitirele auto, iar după ce sunt vopsite integral și capătă o față nouă pot fi revândute unor clienți suficient de naivi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: