Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cântarul și cârnatul. Ioan Mircea Pașcu, DEZVĂLUIRI din trecutul lui FLORIN CĂLINESCU. Ce făcea „CÂRNĂȚARUL-ȘEF” în 2000
Cântarul și cârnatul. Ioan Mircea Pașcu, DEZVĂLUIRI din trecutul lui FLORIN CĂLINESCU. Ce făcea „CÂRNĂȚARUL-ȘEF” în 2000

Cântarul și cârnatul. Ioan Mircea Pașcu, DEZVĂLUIRI din trecutul lui FLORIN CĂLINESCU. Ce făcea „CÂRNĂȚARUL-ȘEF” în 2000

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu a dezvăluit un episod inedit din culisele prezidențialelor din 2000, cu celebrul Florin Călinescu în rolul principal.

Europarlamentarul a relatat, pe Facebook, o întâmplare inedită din campania electorală pentru alegerea președintelui din 2000, pentru a explica de ce îi consideră Florin Călinescu pe toți politicienii români niște „cârnați”. Ioan Mircea Pașcu îl acuză pe realizatorul de televiziune de vanitate, spunând că principalul scop al emisiunilor sale electorale nu era prezentarea candidaților pentru ca publicul să-i cunoască mai bine și a vota în consecință, ci pentru a demonstra că el însuși este mai bun decât politicienii.

Citesc că Florin Călinescu – „marele jurat” la un concurs Pro Tv – i-a facut pe toți politicienii români „cârnați”!? 

Să vă povestesc un episod din campania pentru prezidențiale din 2000, când conduceam echipa d-lui Iliescu.

Florin Călinescu avea pe atunci o emisiune, tot la Pro Tv (și atunci, ciur de datorii față de stat), la care chema toți candidații, cu singurul scop de a demonstra că el personal era mai bun decât oricare dintre ei!? 

Câtă vanitate …

La emisiune, principala „probă” era „cântarul”: candidații se cântăreau la început de mandat, pentru a se măsura cât urmau să se îngrașe în timpul mandatului!?

Primim și noi o invitație adresată candidatului Ion Iliescu (un fel de „tipizată”, dacă îmi aduc bine aminte), pe care am declinat-o respectuos, spunând că Dl. Iliescu își cunoaște greutatea și, în consecință, nu avea ce căuta la emisiunea lui Florin Călinescu.

Inutil să vă spun că „maestrul" a izbucnit în acuze și miștouri gratuite la adresa noastră. 

Din nou, câtă vanitate …

În concluzie, înțeleg, în lumina celor tocmai povestite, că, prin afirmația că politicienii români sunt toți niște „cârnați”, Florin Călinescu se vroia, de fapt, „Cârnățarul Șef”!?

Câtă vanitate …”, a scris Ioan Mircea Pașcu.

Reamintim că alegerile prezidențiale din 2000 au fost câștigate de Ion Iliescu (PSD), după ce l-a învins în turul al doilea pe Corneliu Vadim Tudor (PRM), calificat în „finală” după ce președintele în funcție, Emil Constantinescu, a anunțat că se retrage din cursa pentru un nou mandat, fiind învins de servicii. Candidații care au încercat să preia electoratul lui Constantinescu, premierul interimar Mugur Isărescu (actualul guvernator al BNR, candidat independent) și Theodor Stolojan (PNL) nu au reușit să acceadă în turul al doilea.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.