Evenimentul Zilei > Actualitate > Canicula a produs o pană de curent în Capitală. Au fost afectate principalele bulevarde
Canicula a produs o pană de curent în Capitală. Au fost afectate principalele bulevarde

Canicula a produs o pană de curent în Capitală. Au fost afectate principalele bulevarde

În Capitală temperaturile resimțite au depășit, luni, 42 de grade Celsius. Aerul a devenit irespirabil, iar din cauza numărului record de aparate de condiționat pornite simultan, rețeaua de electricitate a căzut minute în șir pe principalele bulevarde ale orașului.

Mai bine de 30 de minute pe principalele bulevarde și străzi din București rețeaua electrică a cedat. Vorbim despre Regina Maria, Generalul Gheorghe Magheru, strada Schitu Măgureanu, Popa Tatu, Biserica Amzei dar și Calea Griviței, acolo unde din cauza caniculei a avut loc o pană de curent.

Conform ultimelor informații transmise de ANM, Bucureștiul se va afla sub o avertizare de caniculă în următoarele ore. Nici zilele viitoare nu scăpăm de disconfortul termic.

Disconfort termic în Capitală până joi, 5 august

Mai exact, conform prognozei ANM, în intervalul 2 august – 3 august, ora 9:00, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze de până la 35 – 40 km/h.

Indicele temperatură-umezeală ITU este de peste 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze de până la 35 – 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 38 – 40 de grade Celsius, iar cea minimă de 20 – 22 de grade Celsius.

Totodată, în perioada 3 august, ora 9.00 – 5 august, ora 22.00, în Capitală, valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute decât în zilele precedente, dar disconfortul termic se va menţine relativ ridicat. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar joi (5 august) vor fi de 36 – 37 de grade Celsius.

Valorile minime vor oscila între 19 şi 21 de grade Celsius, cerul va fi variabil şi trecător, mai ales în cursul serilor, vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică. ANM a emis, luni, noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de caniculă, şi local de instabilitate atmosferică, valabile în aproape jumătate de ţară.

Fenomenele de disconfort termic se vor menţine până joi, 5 august, cu precădere în partea de sud şi sud-est a ţării.