Evenimentul Zilei > Actualitate > Când va circula primul tren spre Otopeni. Lucian Bode dă ora exactă
Când va circula primul tren spre Otopeni. Lucian Bode dă ora exactă

Când va circula primul tren spre Otopeni. Lucian Bode dă ora exactă

Trenurile CFR vor începe să transporte călători pe traseul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni în prima parte a lunii decembrie.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că până în luna decembrie vor fi încheiate toate lucrările, astfel că trenurile vor putea circula pe ruta Gara de Nord – Otopeni. Lucian Bode a estimat că primul tren cu călători va fi pus în mișcare pe acest tronson în data de 12 decembrie.

„Am revitalizat proiectele feroviare din zona metropolitană a Bucureştiului. Primul pachet de proiecte va fi finalizat în luna decembrie acest an şi mă refer la conexiunea feroviară între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni prin modernizarea liniei de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, cu cele două contracte, realizarea racordului de cale ferată la Terminalul 1, cei 3 km de racord nou, şi dublarea liniei între Mogoşoaia şi Baloteşti pe cei 7,8 km”, a declarat ministrul Lucian Bode cu prilejul ședinței de bilanț la un an de guvernare.

Potrivit spuselor sale, această dată nu a fost avansată întâmplător ci pentru că noul Mers al Trenurilor va intra în vigoare începând cu data de 12 decembrie.

„Mi se pare extrem de mult 50 de minute între două curse (între Gara de Nord şi Otopeni, n.r.), CFR SA aşteaptă oferte, aşteaptă solicitări pentru trasee din partea operatorilor. Înţeleg că sunt deja solicitări şi de la stat (CFR Călători) şi de la privat, cu cât mai mulţi, cu atât mai bine Noi avem posibilitatea pe cei 7,8 km în două staţii să creăm un timp de aşteptare pentru ca trenul care pleacă din Gara de Nord spre Otopeni să poată să treacă spre Otopeni şi cel care vine spre Gara de Nord să aştepte în staţie şi să poată să ajungă la Gara de Nord şi invers”, a declarat ministrul Lucian Bode.

El a precizat că în jurul datei de 4 decembrie să se facă recepția lucrărilor pe acest tronson de cale ferată, astfel ca în jurul datei de 12 decembrie, trenurile să intre în circulație.

„Aştept undeva între 2 și 4 decembrie să facem recepţia la terminarea lucrărilor şi în proximitatea datei de 12 decembrie să știm exact câţi operatori îşi doresc să realizeze aceste curse şi la ce interval de timp. Sunt îndeplinite condiţiile tehnice pentru ca cei 19,5 km să fie parcurşi undeva în 15-17 minute”, a explicat ministrul Lucian Bode.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: