Evenimentul Zilei > Monden > Eurovision 2021. Reacții după eliminarea României. Cine sunt concurenții care intră în a doua semifinală
Eurovision 2021. Reacții după eliminarea României. Cine sunt concurenții care intră în a doua semifinală

Eurovision 2021. Reacții după eliminarea României. Cine sunt concurenții care intră în a doua semifinală

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a ratat calificarea în marea finală de sâmbătă la cea de-a 65-a ediție a concursului Eurovision Song Contest, care a început, marți seară, în Olanda, la Rotterdam.
Roxen, tânără din Cluj, cu un timbru special al vocii, din păcate, a fost eliminată în prima seară a concursului Eurovision 2021. Roxen a intrat în concurs cu piesa „Amnesia” – melodie compusă de Adelina Stîngă și Victor Bouroșu. România a intrat în competiție alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia şi Ucraina.

Liana Stanciu, şefa Delegaţiei României la Eurovision, a atribuit ratarea calificării în finala concursului cântecului european lipsei de experienţă a reprezentantei României, tânăra Roxen.

„Cred mai degrabă, că a fost despre lipsa de experienţă. Dacă ne uităm la ţările calificate în finala de sâmbătă, vom descoperi de la seniorii Hooverphonic din Belgia, care au treizeci şi ceva de ani de activitate, până la nume cu notorietate. La noi cred că asta a contat mult, lipsa nu neapărat de spectacole în picioare, cât mai degrabă … cred că în seara asta a fost altceva mai important. Eurovision Song Contest este despre o mare petrecere, despre bucuria de a te întoarce împreună cu oamenii, şi s-a văzut în sală. Da, e ciudat şi greu de comentat, iar ‘Amnesia’ este despre faptul că atunci când îţi este greu, trebuie să strigi după ajutor, de aceea şi refrenul ‘Not alone, not alone’. Eu aş pune mai degrabă pe lipsa de experienţă a lui Roxen”, a declarat Liana Stanciu la postul TVR 1.

Roxen concurează la Eurovision cu o piesă inspirată din propria suferință. Boala care o amorțea, o paraliza, o făcea confuză

Ea a spus că deşi condiţiile avute Rotterdam este posibil să-i fi afectat pe artişti, nu trebuie să fie căutate scuze.

„Putem să găsim scuze. Da, într-adevăr am stat trei zile într-o cameră de hotel, n-am putut ieşi. Într-adevăr, e complicat într-o ţară pe care nu o cunoşti, în nişte condiţii care nu sunt cele mai bune, e complicat să faci lucruri extraordinare. N-aş vrea să încep să scuz pe cineva. Din fiecare înfrângere învăţăm, şi cred că este o lecţie”, a afirmat şefa Delegaţiei României la Eurovision.

Liana Stanciu a mai spus că reprezentanţii României la acest concurs se pot întoarce la Bucureşti „cu fruntea sus”.

„Ne vom întoarce acasă cu fruntea sus pentru că nu am făcut decât să ne reprezentăm ţara cum am ştiut noi mai bine”, a mai spus Liana Stanciu, şefa Delegaţiei României la Eurovision.

A doua semifinală Eurovision 2021, programată pentru ziua de joi, 20 mai

În cea de-a doua semifinală a concursului, care va avea loc joi, vor intra San Marino, Estonia, Republica Cehă, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveţia, Danemarca.

Desfăşurat sub sloganul Open Up, concursul Eurovision de la Rotterdam este prezentat de Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Nikkie de Jager, Jan Smit. Iar marea finală a spectacolului va avea loc sâmbătă, 22 mai 2021.

La această listă cu câștigătorii din cele două semifinale se adaugă artiștii care s-au calificate direct în finala concursului, adică cei din Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Spania și Regatul Țărilor de Jos.

La finalul specatacolul transmis de televiziunea naţională, prezentatorii au anunțat câștigătorii primei semifinale: Lituania: The Roop – Discoteque; Rusia: Manizha – Russian Woman; Suedia: Tusse – Voices; Cipru: Elena Tsagrinou – El Diablo; Norvegia: TIX – Fallen Angel; Belgia: Hooverphonic – The Wrong Place; Israel: Eden Alene – Set Me Free; Azerbaidjan: Efendi – Mata Hari; Ucraina: Go_A – Shum și Malta: Destiny – Je Me Casse vor concura în ultimul act al competiției.

Pe cine s-a pariat anul ăsta și care au fost piesele cu care România a impresionat în trecut

 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: