Evenimentul Zilei > Actualitate > Când se va termina coșmarul? Răspunsul așteptat de toți românii vine de la șeful OMS. Planul este deja făcut
Când se va termina coșmarul? Răspunsul așteptat de toți românii vine de la șeful OMS. Planul este deja făcut

Când se va termina coșmarul? Răspunsul așteptat de toți românii vine de la șeful OMS. Planul este deja făcut

Pandemia provocată de COVID-19 pare să nu mai ia sfârșit, marea majoritate a oamenilor întrebându-se când vom scăpa de toate restricțiile și de virus. Răspunsul la această întrebare îl are Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Duminică seara, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a lansat un apel către toți cei implicați în distribuirea vaccinurilor, însă a răspuns și la una dintre cele mai mari întrebări ale omenirii la ora actuală. Vom scăpa de pandemia provocată de COVID-19 atunci „când lumea va alege să-i pună capăt”, susține Tedros Adhanom Ghebreyesus. El precizează faptul că avem „toate instrumentele” pentru a combate virusul. Odată cu aceste declarații, transmite și un apel cu privire la modul în care se face distribuirea vaccinurilor, cerând o echitabilitate, relatează France Presse.

„Pandemia va lua sfârşit când lumea va alege să-i pună capăt, este în mâinile noastre, avem toate instrumentele care ne sunt necesare”, a declarat directorul general al OMS în cursul unei conferinţe la Berlin.

Tedros Adhanom Ghebreyesus explică cu regret faptul că oamenii nu au utilizat „aceste instrumente cu înţelepciune” și nu vede cu ochi prea buni viitorul dacă se va continua cu „aproape 50.000 de decese pe săptămână” la nivel mondial. Dacă lucrurile nu se schimbă în ceea ce privește rata de infectare, „pandemia este departe de a se termina”.

Declarațiile legate de situația epidemiologică la nivel mondial au fost făcute de către șeful OMS în cadrul ceremoniei de deschidere a „Summitului mondial asupra sănătăţii”, un eveniment anual care reunește profesioniști și politicieni la Berlin.

Planul este făcut deja! Până la mijlocul anului 2022, 70% din populația fiecărei țări trebuie vaccinată

Obiectivul Organizației este ca fiecare țară să atingă un procent de 40% a persoanelor adulte vaccinate până la finalul acestui an. Dacă lucrurile vor merge conform planurilor, până la jumătatea anului 2022, fiecare țară va ajunge cu o populație adultă vaccinată în proporție de 70%.

„Obiectivul este de atins, însă doar dacă ţările şi companiile care controlează aprovizionarea îşi traduc declaraţiile în acţiuni. Ţările care au atins deja obiectivul de 40%, inclusiv toate ţările din G20 trebuie să-şi cedeze locul în livrarea vaccinurilor”, a afirmat el la Berlin, potrivit Agerpres.ro.

Tedros Adhanom Ghebreyesus are un mesaj și pentru producătorii de vaccinuri, susținând faptul că aceștia „trebuie să împartăşească know-how-ul, tehnologia şi licenţele, precum şi să renunţe la drepturile de proprietate intelectuală”.

„Triumful vaccinurilor – dezvoltate şi lansate pe piaţă într-un timp record – este redus la neant de tragedia unei distribuiri inegale

Naţionalismul şi tezaurizarea vaccinurilor ne pun pe toţi în pericol”, a avertizat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, citat de AFP.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: