Evenimentul Zilei > Social > Când se redeschide Teatrul Național București: „E o gură de oxigen”
Când se redeschide Teatrul Național București: „E o gură de oxigen”

Când se redeschide Teatrul Național București: „E o gură de oxigen”

Teatrele se redeschid pentru public cu o capacitate de 30% din locuri. ”E totuși o gură de oxigen, pentru că așteptăm să revenim pe scenă și să ne revedem spectatorii, pentru că teatru fără spectatori nu poate fi conceput”, a spus directorul teatrului Național București, Ion Caramitru.

Teatrele bucureștene se redeschid la capacitate de 30% din locuri. Hotărârea a fost luată după ce rata de infectare din București a scăzut. La Teatrul Național, de exemplu, actorii vor reveni pe scenă la mijlocul acestei luni, atât într-un spectacol-test cu toate scaunele ocupate, cât și cu piese unde doar o treime dintre bilete vor fi scoase la vânzare.

Redeschiderea Teatrului Național din București e ”o gură de oxigen”, susține Ion Caramitru

Directorul TNB, Ion Caramitru, a detaliat la RFI ce înseamnă această relaxare pentru Teatrul Național București: ”E o veste pe care o așteptăm din luna martie, la sfârșitul lui februarie, că anul ăsta 2021 a fost și este oglindă fidelă cu anul trecut, când am jucat în ianuarie și februarie, iar în martie, ca și anul ăsta, a început lockdown-ul teatral”.

”Pentru noi, revenirea la un așa-zis normal, că nu e chiar normal cu 30% din capacitate, e totuși o gură de oxigen, pentru că așteptăm să revenim pe scenă și să ne revedem spectatorii, pentru că teatru fără spectatori nu poate fi conceput”, a mai afirmat Ion Caramitru.

Teatrul Național Timișoara a anunțat redeschiderea

Teatrul Național Timișoara se redeschide publicului după mai mult de jumătate de an în care, într-un context epidemiologic dur, întâlnirea cu spectatorii a avut loc exclusiv în spațiul virtual, prin transmisiuni în direct ale spectacolelor.

Teatrul Național anunță și spectacolele lunii mai: ”M-am hotărât să devin prost”, după celebrul roman al lui Martin Page deschide publicului Sala Mare a Teatrului Național sâmbătă, 8.05, fiind urmat duminică, 9.05, de spectacolul Cercurile încrederii de Radu Popescu, cu care se deschide Sala 2.

În continuare, vineri, 14.05, tot la Sala 2, Teatrul Național găzduiește spectacolul ”Freak show”, un one-man show semnat de Florin Piersic jr. Duminică, 16.05, la Sala Mare, Teatrul Național continuă cu spectacolul ”Mătușa Julia” și ”Condeierul” după Mario Vargas Llosa, fiind urmat vineri, 21.05, la Sala 2 de spectacolul ”Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese” de Radu Iacoban, spectacol prezentat publicului pentru prima dată în formula live.

Finalul lunii aduce și prima premieră a anului, un spectacol pe care Teatrul Național l-a pregătit în perioada precedentă: Zorba, după celebra poveste a lui Nikos Kazantzakis. Spectacolul este semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol.

Teatrul Național din Iași a anunțat programul lunii Mai 2021

De asemenea, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași și-a anunțat pe pagina de Facebook programul lunii Mai 2021: ”S-au pus în vânzare spectacolele lunii mai! O lună în care puteți vedea unele dintre cele mai îndrăgite spectacole și premiera „Plugarul și moartea” de Johannes von Tepl, în regia lui Silviu Purcărete.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: