Când nu bat protestatari, jandarmii sunt calificați pentru îndepărtarea viperelor

Când nu bat protestatari, jandarmii sunt calificați pentru îndepărtarea viperelor

O viperă pe care angajaţii unei instituţii din orașul Orşova, judeţul Mehedinţi, au observat-o ascunsă sub lambriul de pe un perete al unui birou a fost prinsă de jandarmi. Reptila a fost ulterior eliberată în habitatul natural.

Potrivit Jandarmeriei Române, miercuri, că jandarmii au fost solicitaţi să intervină, în urmă cu o zi, în municipiul Orşova, după ce funcţionarii unei instituţii au observat o viperă ascunsă într-un birou. Salariații au intrat în panică la vestea că o reptilă veninoasă putea oricând să îi muște.

Jandarmii au reușit să captureze șarpele și să îl elibereze în habitatul natural

Sosiți la fața locului, jandarmii au constatat că panica a fost produsă de o viperă, cu lungimea de aproximativ 20 de centimetri, ascunsă sub lambriul de pe un perete. Vipera a fost îndepărtată din acel loc şi ulterior eliberată în habitatul natural.

Jandarmii le recomandă oamenilor să nu încerce să îndepărteze singuri reptilele, ci să le solicite sprijinul în astfel de situaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

În această perioadă viperele ies de la hibernare. Odată cu venirea primăverii, în munții noștri și nu numai, putem întâlni viperele, care știm cu toții că adoră zonele calcaroase, ideale pentru stilul lor de viață, scrie news.ro.

Vipera cu corn, reptila cea mai periculoasă de la noi

Vipera cu corn (vipera ammodytes) este cea mai temută specie de șarpe de la noi, datorită veninului puternic, injectat în cantitate mai mare decât la celelalte specii de viperă, este vipera cu corn. Din fericire, este ușor de recunoscut după protuberanța cornoasă de pe cap.

Vipera cu corn este de talie mare în comparație cu celelalte două specii, ajungând excepțional și la 1 metru. Culoarea și desenul dorsal variază, dar multe exemplare au romburile caracteristice. Paleta de culori poate merge de la galben cu maroniu închis, la roșcat, negru cu alb etc. Exemplarele melanice sunt mult mai rare la această specie de viperă.

Vipera cu corn poate fi întâlnită în Dobrogea și sud-vestul țării în Banat și Oltenia, însă populații izolate pot fi întâlnite și în Hațeg, Hunedoara, Cozia și alte zone montane.