El a subliniat că trebuie avut în vedere că, din punct de vedere al capacității spitalelor și al posibilității de tratament în special în secțiile de terapie intensivă, atingerea pragului de 2.000 de cazuri pe zi ar bloca activitatea.

„Cum să nu te îngrijorezi când constați că noi țopăim de pe un platou pe altul, dar sărim tot mai sus, ne aruncăm pe un platou de 1.500 de cazuri, în curând pe unul de 2.000 dacă lucrurile merg în acest ritm.

Lucrurile se blochează când sari pe platoul de 2.000 de cazuri. Ai o capacitate și e stabilită, mai ales în ATI. În rest, mai putem construi 5 spitale, mai echipăm, mai punem să supravegheze bolnavii ba chirurgi, ba ginecologi, ne-om descurca un pic ca număr de paturi și de oameni care să sprijine sistemul.

Partea proastă este că lucrurile sunt în creștere și nu e doar România în această situație, ci și țările din jur”, a declarat luni Imbri, potrivit digi24.ro.

Întrebat când estimează că România ar urma să intre în valul doi al epidemiei, fenomen înregistrat deja în alte țări europene, Emilian Imbri a răspuns că situația este critică și acum.

„Eu voi ști că sunt în valul 2 când mă vor anunța specialiștii, că am terminat valul 1. Până atunci constat că suntem permanent în apă până la genunchi, nu simt niciun val, nici nu a scăzut apa, nici nu a crescut. Când om ajunge la 2.000 de cazuri, deja simt apa la gât”, a explicat metaforic managerul Institutului „Victor Babeș”.

Coronavirus România, bilanț 21 septembrie

Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 113.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

90.649 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.