Evenimentul Zilei > Social > Pandemia nu l-a făcut să renunțe. Un copil genial uimește cu muzica lui. Video
Pandemia nu l-a făcut să renunțe. Un copil genial uimește cu muzica lui. Video

Pandemia nu l-a făcut să renunțe. Un copil genial uimește cu muzica lui. Video

Cu lentila camerei de la telefonul mobil focusată pe degete, cu o alta care îi surprinde mișcarea picioarelor și încă una care îl filmează per ansamblu. Așa s-au desfășurat orele de pian ale micuțului Luca Andrei Marinescu Moaca, în vârstă de 10 ani, considerat a fi unul dintre cei mai talentați pianiști ai lumii.

Luca a descoperit pianul pe când avea doar cinci anișori. O profesoară i-a evaluat talentul și urechea muzicală aproape imediat, ca un șoc. A știut din prima clipă, își amintește mama pianistului, că Luca e un copil deosebit.

Micuțul s-a îndrăgostit iremediabil de instrumentul acustic cu coarde și a insistat să meargă la lecții de pian tot timpul. În jurul acestei pasiuni se învârtea întreaga lui lume, activitățile specifice vârstei trecând imediat pe locul 2. La această vârstă fragedă, Luca a început să contureze pe portativ note și să învețe să le citească.

Luca Moaca, pe parcursul celor 5 ani trecuți, a dezvoltat o abilitate fantastică de a cânta la pian opere grele precum cele ale lui Friedrich Kuhlau sau pe cele ale geniului cu care se aseamănă din punct de vedere al manifestărilor artistice precoce, Wolfgang Amadeus Mozart.

Tot în acest timp, puștiul a câștigat o mulțime de premii importante, printre ele numărându-se și  premiul 1 special la concursul „Talente Împlinite”, premiul 1 de Excelență și premiul de muzicalitate la concursul „Pro Piano 2017”, cât și premiul 1 la concursul „Sonoris”. Un palmares impresionant și apreciat la scară mondială de către artiștii desăvârșiți ai muzicii clasice.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: