Studiul care face revoluție în tratarea cancerului. Când va începe producția de medicamente personalizate

Studiul care face revoluție în tratarea cancerului. Când va începe producția de medicamente personalizate

Tratament cancer. Cercetătorii de la Wellcome Sanger Institute au încercat să descopere punctele slabe ale cancerului, reușind să descopere 600 de vulnerabilități. Acest studiu este baza creării unor medicamente personalizate.

Oamenii de știință au încercat să descopere punctele slabe ale cancerului pentru a putea găsi noi modalități de tratare a acestei boli..

O echipă de cercetători de la Wellcome Sanger Institute au reușit să dezactiveze fiecare instrucțiune genetică din 30 de tipuri de cancer. În acest fel, au reușit să descopere 600 de vulnerabilități, fiecare din ele putând fi un punct de plecare pentru posibile medicamente, informează Bzi.ro.

Acest studiu reprezintă o piatră de temelie pentru medicamentele împotriva cancerului. Am putea vorbi chiar despre medicamente personalizate. În prezent, tratamentele împotriva cancerului sunt mult prea intruzive – chimioterapia, de exemplu, poate afecta negativ corpul în timp ce luptă cu cancerul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre cercetători s-a numărat și doctorul Fiona Behan a cărei mamă a murit după ce a făcut cancer de două ori – prima rundă de chimioterapie i-a distrus inima, astfel încât nu a mai avut putere pentru următoarea rundă de tratamente.

„Asta este atât de important pentru că momentan tratăm cancerul prin tratarea întregului corp al pacientului.”, a zis Behan. 

„Nu țintim celulele canceroase în mod specific. Informația pe care am descoperit-o în acest studiu a identificat punctele slabe cheie din celulele canceroase și ne va permite să dezvoltăm medicamente care să țintească cancerul și să lase țesutul sănătos teafăr”.

Cercetătorii au reușit să dezactiveze, cu ajutorul tehnologiei CRISPR, aproximativ 20.000 de gene din peste 300 de tumori crescute în laborator, corespunzătoare la 30 de tipuri de cancer. 

Dintre toate acestea, 6.000 s-au dovedit a fi esențiale pentru supraviețuirea cancerului. Multe dintre ele sunt deja baza dezvoltării unor tratamente noi pentru cancer, astfel încât cercetătorii au scurtat lista la 600 de posibile gene de luat în considerare pentru viitoarele medicamente.

„Această cercetare oferă niște puncte de plecare excelente, iar următorul pas va fi o analiză complexă a genelor care au fost identificate drept slăbiciuni în acest studiu, pentru a determina dacă într-o zi vor duce la dezvoltarea de noi tratamente pentru pacienți.”, a explicat profesoara Karen Vousden.