Evenimentul Zilei > International > Cancelarul Germaniei a trecut prin momente cumplite. Totul a fost văzut în direct de o întreaga planetă
Cancelarul Germaniei a trecut prin momente cumplite. Totul a fost văzut în direct de o întreaga planetă

Cancelarul Germaniei a trecut prin momente cumplite. Totul a fost văzut în direct de o întreaga planetă

Imagini șocante în timpul vizitei oficiale în Germania a noului președinte al Ucrainei. În timpul intonării imnului țării-gazdă, cancelarul Angela Merkel începe să tremure și abia se mai poate ține pe picioare.

Momentul a fost surprins de toate televiziunile care transmiteau în direct ceremonia de primire a oaspetelui ucrainean.

Se vede clar cum Angela Merkel încearcă să-și mențină echilibrul, iar mâinile și le împreunează de câteva ori, în încercarea de a și le controla.

Culmea e că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, stă aproape umăr la umăr cu femeia care se simțea rău, dar nu sesisează absolut nimic.

Ulterior acestui moment, jurnaliștii au întrebat-o pe Angela Merkel dacă e vorba de o problemă de sănătate.

Cancelarul german spune că nu și că totul s-a întâmplat din cauza dezhidratorii. După ceremonia oficială, Merkel a băut trei pahare cu apă, sau cel puțin așa a spus ea în conferința de presă care a urmat momentului de debut al vizitei oaspetelui din Ucraina.

Merkel a vrut să pară zâmbitoare și să dea impresia că nu e nimic.

Pe de altă parte, postul Digi24 arată, potrivit presei germane, că nu e prima dată când Angela Merkel trece printr-un asemenea episod, caracterizat de un tremur necontrolat. La fel ar fi pățit și în timpul unei vizite în Mexic.