Evenimentul Zilei > International > Campania dezastruoasă a lui Joe Biden aminteşte de cea a lui Jeb Bush
Campania dezastruoasă a lui Joe Biden aminteşte de cea a lui Jeb Bush

Campania dezastruoasă a lui Joe Biden aminteşte de cea a lui Jeb Bush

Campania electorală în interiorul Partidului Democrat are un pierzător: Joe Biden. Fostul vicepreședinte SUA a pierdut toate alegerile primare de până acum. Este așteptată retragerea sa.

LE MONDE: Trăgând concluzii din rezultatele dezamăgitoare iniţiale, antreprenorul Andrew Yang şi senatorul de Colorado, Michael Bennet, au anunţat marţi seară că îşi retrag candidaturile.

Senatorul socialist Bernie Sanders a condus primarele democratice din New Hampshire marţi, 11 februarie, la jumătate din secţiile de votare, urmat de moderaţii Pete Buttigieg şi Amy Klobuchar, acum instalaţi în grupul de candidaţi susceptibili să-l înfrunte pe Donald Trump în noiembrie.

În 50% din secţiile de votare, senatorul independent Bernie Sanders a obţinut 27,6% din voturi, urmat de fostul primar Pete Buttigieg (23,3%) şi senatorul Amy Klobuchar (19,5%), potrivit contabilizării voturilor de către mass-media americană.

Multă vreme favorit, fostul vicepreşedinte Joe Biden pare pe punctul de a suferi o înfrângere amară, ajungând doar pe a cincea poziţie, mult în urmă (8,6%). Este devansat de senatoarea progresistă Elizabeth Warren (9,4%).

Cea care a fost cândva favorită a lăudat rezultatele „solide” ale domnilor Sanders şi Buttigieg şi a felicitat-o ​​pe Amy Klobuchar. „S-ar putea să ne îndreptăm către una dintre acele lungi bătălii de la primare care durează luni întregi”, a declarat ea în faţa susţinătorilor săi, încercând să se prezinte ca singurul candidat capabil să adune partidul.

PAGINA ANTERIOARA