Editura Evenimentul si Capital

Campania de donații „Cărțile copilăriei în fiecare casă” a continuat în Iași

14-04/17-donatii-comuna-sipote-jud-iasi-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 133 Vizualizari

Curtea Veche Publishing și Clubul Rotary „Curtea Domnească” au readus în Iași campania de donații „Cărțile copilăriei în fiecare casă”, parte a programului național de lectură susținut de membrii Familiei Regale a României.

La începutul lunii aprilie 2014, echipa editurii Curtea Veche s-a aflat în județul Iași pentru a oferi cărți către 2000 de copii din 10 sate. Cu sprijinul financiar și organizatoric al Cluburilor Rotary Iași, Curtea Veche Publishing a continuat campania de donații, ce își propune să aducă lectura aproape de copiii din zonele rurale ale țării, care de multe ori nu au acces la carte. În zilele de 2 și 3 aprilie au fost vizitate școlile din satele Grozești, Cozmești, Moșna, Domnița, Țibana, Glodenii Gândului, iar vineri, 4 aprilie, echipa proiectului a ajuns în satele Săveni, Focuri, Fântânele şi Coarnele Caprei.

Vizitele la aceste școli au cuprins un moment de lectură, oferirea de cărți către fiecare copil în parte și pregătirea unor cluburi de lectură „Cărțile copilăriei“, prin care imboldul de a citi să fie dus mai departe printro serie de întâlniri atractive. Pentru cluburile de lectură, editura Curtea Veche pune la dispoziție gratuit resursele necesare, bazate pe o metodologie originală dezvoltată de pedagogi teatrali, și va oferi asistență prin platforma online a campaniei, www.curteaveche.ro/cartilecopilariei.

În scopul de a strânge fonduri pentru acest proiect, Cluburile Rotary din Iași organizează un concert caritabil susținut de Ducu Bertzi și Orchestra Momentum, sâmbătă, 12 aprilie, de la ora 18:00, în sala Aula Magna a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Campania „Cărțile copilăriei în fiecare casă” a debutat la sfârșitul lunii februarie 2014 printr-un proiect-pilot în județul Iaşi, în care peste 1300 de copii din șapte sate au primit, cu sprijinul financiar din partea ING Bank, volumele colecţiei „Cărțile copilăriei”. Cele șapte sate, în care ulterior s-au înființat și cluburi de lectură, sunt Plugari, Șipote, Trifești, Probota, Comarna, Schitu Duca și Prisăcani.

Programul de donații și cluburile de lectură vor fi extinse la nivel național, următoarele vizite fiind programate pentru centre comunitare și de plasament din București.

Odiseea, din 9 aprilie, la toate chioșcurile de presă, împreună cu ziarul „Evenimentul zilei”

Rares Bogdan sare la gatul lui Dacian Ciolos: Va fi SPULBERAT! Se agita apele in Opozitie

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI