Editura Evenimentul si Capital

Camelia Bogdan se poate întoarce în magistratură. Decizia Instanţei supreme este DEFINITIVĂ

Autor: | | 20 Comentarii | 3215 Vizualizari

Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare în dosarul ICA, se poate întoarce în magistratură a decis definitiv Completud de 5 judecători al Instanţei supreme.

Potrivit deciziei, care a fost luată cu majoritate, sancţiunea excluderii Cameliei Bogdan din magistratură a fost înlocuită cu mutarea disciplinară la Curtea de Apel Târgu Mureş pe o perioadă de şafe luni, începând cu 15 ianuarie 2018.

Doi judecători din complet, magistraţii Rodica Susanu şi Cristian Daniel, au făcit opinie separată în sensul respingerii ca neîntemeiată a acţiunii disciplinare a Inspecţiei Judiciare împotriva Cameliei Bogdan.

„Admite recursurile declarate de pâtâta Bogdan Camelia şi intervenienta Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva Hotărârii nr.1/J din 8 februarie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru judecători în materie disciplinară în dosarul 14/J/2016. Casează în parte hotărârea atacată, în ceea ce priveşte sancţiunea excluderii din magistratură, pe care o înlocuieşte cu sancţiunea constând în mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018. (...) Definitivă”, se arată în minuta deciziei.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan a ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă.

Cauza a ajuns la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistraţii luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură.

Ulterior, Camelia Bogdan a depus o plângere la DNA, prin care a cerut ca procurorii să ancheteze legalitatea excluderii ei din magistratură.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI