Editura Evenimentul si Capital

CĂMĂTARII care l-au TERORIZAT pe moștenitorul lui Sile Dinicu AU LOVIT și la VÂRFUL POLITICII

Autor: | | 3 Comentarii | 15934 Vizualizari

În urmă cu două luni, Evenimentul Zilei începea publicarea unei anchete jurnalistice cu privire la drama familiei Drăgoi, moștenitorii celebrului dirijor și compozitor Sile Dinicu, familie supusă unor presiuni și violențe din partea cămătarilor care doreau să pună mâna pe vila din strada Lascăr Catargiu nr 43A din București.

În rezumat, avocatul Cătălin Drăgoi, moștenitorul direct al lui Sile Dinicu, a fost atras în afaceri de către o cunoștință de familie, Nicolae Zamfir Silviu, un excroc deghizat în om de afaceri. Zamfir i-a cerut lui Drăgoi să-i fie naș, apoi să-i fie partener în firma de construcții MORECA Expert Service SRL.

L-a convins pe acesta să-și gajeze apartamentele din vila familiei din Lascăr Catargiu pentru un împrumut de la „niște prieteni” deai săi de încredere, pentru o perioadă scurtă, ca să aibă lichidități pentru șantier. După ce a luat banii, Zamfir a dispărut și l-a lăsat pe avocat pe mâna „prietenilor” cămătari.

Aceștia au apucat să-i execute două din cele trei apartamente puse gaj. Pe al treilea, avocatul Drăgoi a reușit să și-l răscumpere, achitând datoria. Supărați că nu au reușit să-i ia toată vila, pe care o promiseseră unor investitori din Oradea, cămătarii au început teroarea asupra familiei Drăgoi. Moștenitorul celebrului muzician Sile Dinicu, hăituit de cămătari la 25 de ani de la moartea artistului (I)

Timp de doi ani l-au agresat pe acesta și pe membrii familiei lui, i-au aruncat cu fecale în curte, i-au spart porțile casei, i-au amenințat cu violul fata minoră, l-au urmărit și agresat în trafic și l-au bătut măr pe stradă. La momentul când am început să scriu despre acest subiect, la Secția 1 de Poliție, care se află vis-a-vis de casa familiei Drăgoi, erau 15 plângeri penale instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, toate la procurorul Gheorghe Șpaiuc și toate fără vreo ordonanță sau fără dispunerea de măsuri.

De asemenea, mai exista o plângere penală la DIICOT, înregistrată cu numărul 3417/VIII/1/2017, dar căreia, până astăzi, nu i s-a dat curs în vreun fel. Motivația verbală a celor de la DIICOT este că situația prezentată nu are o legătură directă cu cazul „Executorii”, cel al cămătarilor cu „gulere albe” în care au fost arestați 18 oameni în frunte cu cei doi executori, Mihai Ghișoiu și Mihail Popa.

Cu toate că, și în cazul prezentat de noi, cei doi executori folosiți de cămătari au fost tot Ghișoiu și Popa. Iar de curând am descoperit că mai există și alte similitudini între cazuri, pe care procurorii anti-mafia fie nu le-au găsit, fie s-au făcut că nu le văd.

Autoritățile reacționează ...

După publicarea celor trei episoade din Evenimentul Zilei lucrurile pă- reau că au început să se miște. Primul care a reacționat a fost primarul Sectorului 6 din Capitală, Gabriel Mutu. Acesta s-a întâlnit cu avocatul Cătălin Drăgoi de la care a primit înregistrările cu polițistul local Leonard Ionescu. Ionescu este polițist local la Sectorul 6 și este unul dintre cei care i-a dat bani cu camătă lui Drăgoi.

După ce avocatul i-a restituit împrumutul contractual, inclusiv dobânda, reușind astfel să-și salveze locuința moștenită de la Sile Dinicu, polițistul local a pornit o campanie de teroare asupra familiei Drăgoi. Printre altele l-a amenințat pe acesta cu moartea, cu asasini drogați de sub podul Giulești, cu polițiști prieteni de la secțiile din sector sau cu controale comandate de la Poliția Locală Sector 1.

Discuțiile au fost înregistrate de Drăgoi și proba amenințărilor, depusă atât la Poliție, cât și la DIICOT, dar și la Primăria sectorului 6. Primarul Gabriel Mutu a decis, împreună cu șefii Poliției Locale Sector 6, suspendarea polițistului Ionescu Leonard și convocarea Comisiei de disciplină.

... dar polițistului comunitar nu-i pasă

Leonard Ionescu nu pare să se teamă de consecințe. L-a agresat pe avocat chiar în holul primăriei, de față cu alți polițiști locali. După ce a fost în audiență la primar, avocatul Drăgoi s-a întors cu documentele și CD-ul cu înregistrările.

În holul primăriei îl aștepta polițistul Ionescu Leonard care s-a repezit să-i smulgă actele din mână, l-a înjurat și l-a bruscat pe petiționar, sub ochii celorlalți colegi ai săi. Doar apariția șefei de cabinet a primarului Mutu, venită să preia documentele, a făcut ca dovezile să ajungă la destinatar și avocatul să nu fie bătut chiar în incinta primăriei.

În legătură cu faptele și comportamentul polițistului comunitar s-au sesizat și polițiștii judiciariști de la sectorul 6 care au înaintat un referat către Parchet cu propunerea începerii urmăririi penale în acest caz. Citește:Avocatul Cătălin Drăgoi, lăsat de cămătari fără bani și fără două case. Moștenitorul celebrului muzician Sile Dinicu, hăituit

Un fost demnitar pedelist, victimă a acelorași cămătari

Între timp am continuat in vestigația jurnalistică. Am verificat la secțiile de poliție, la parchete și la instanțe și rezultatele nu s-au lăsat așteptate. Cei care îl excrocaseră și terorizaseră pe avocatul Drăgoi și pe familia acestuia și despre care DIICOT-UL spunea că reprezintă un caz izolat care nu este de competența parchetului anti-mafia ci de competența unui parchet inferior, apăreau cu fapte similare.

De data aceasta victima era o persoană publică, fost funcționar al statului, șef în administrația locală dar și in Ministerul Economiei. Și el fusese ademenit de către Zamfir, cu propunerea de „nășire” și cu rugămintea de a îl ajuta cu niște bani, iar apoi aceiași „prieteni de bine” cu disponibilitatea de a da o mână de ajutor financiar, același notar public și nu în ultimul rând aceiași executori.

„Nașul” fost preot și demnitar

Viorel Stelian Popa a fost preot în Spania, și a slujit în biserica ortodoxă românească din Madrid. Apoi s-a întors în România și a ajuns director adjunct al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane din Primăria Capitalei, pe vremea când primar general era Adriean Videanu.

A fost asistent consilier al lui Videanu, iar după ce liderul PDL a ajuns ministru al Economiei, l-a numit pe fostul preot director adjunct al Oficiului Participațiilor Statului și Privatizarea în Industrie, entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei. În urmă cu doi ani îl mai regăsim pe Popa pe funcția de director Gospodărirea Urbană Galați pentru o scurtă perioadă.

Metoda „Nașul”, brevetată de grupul Zamfir-Popescu-Soroceanu

Viorel Popa l-a cunoscut pe Nicolae Zamfir Silviu prin intermediul tatălui acestuia. Zamfir s-a apropiat de Popa și i-a câștigat încrederea la fel cum a făcut-o cu Dragoi. Se întâmpla cam în aceeași perioadă, adică în 2015. Zamfir l-a ademenit pe Popa cu contracte de lucrări și facturi pe care urma să le încaseze. Și tot ca în cazul lui Drăgoi, Zamfir i-a cerut lui Popa să-i fie naș.

După care i-a cerut un ajutor financiar ca să poată finaliza lucrările de construcții începute. Exact ca și în cazul Drăgoi, s-a ajuns la un împrumut în regim de urgență, iar Zamfir l-a rugat pe „nașul” Popa să-i fie girant. Suma în discuție fiind de 40 de mii de euro pentru două luni cu o dobândă de 10% pe lună, contractul s-a făcut pe 48 de mii de euro.

Viorel Popa a garantat împrumutul „finului” său cu un apartament și contractul a fost legalizat la notarul public Rodica Coliban, același care legalizase și împrumutul luat de Zamfir și girat de avocatul Drăgoi cu unul dintre apartamentele din vila din Lascăr Catargiu. Cei care au acordat împrumutul au fost aceiași Soroceanu Mitriță, zis Țuți și Popescu George Cristian, cei care acordaseră și împrumutul garantat de Drăgoi în favoare firmei lui Zamfir.

Halep-Serena. Cine e NOUL ANTRENOR, cati bani a castigat Simona, ce turneu urmeaza!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI