Fenomen INCREDIBIL. Un CAL și-a salvat viața PICTÂND! Tablourile se vând ca pâinea caldă - FOTO & VIDEO
Editura Evenimentul si Capital

Fenomen INCREDIBIL. Un CAL și-a salvat viața PICTÂND! Tablourile se vând ca pâinea caldă - FOTO & VIDEO

Autor: | | 0 Comentarii | 1041 Vizualizari

Îl cheamă Metro și e un cal talentat, chiar foarte talentat, dacă e să judecăm după operele de artă vândute deja pe bani buni. Povestea lui, spusă de proprietarul artistului, este una inedită, desigur.

O vorbă veche spune că poți duce un cal la râu, dar nu-l poți forța să bea. Așa că atunci când Ron Krajewski i-a arătat pentru prima oară calului său șevaletul, nu exista nicio garanție că el va picta!Salvat și încurajat

În fond, animalul s-a luptat cu probleme de sănătate de când a fost adoptat de Ron și de soția lui, Wendy, în 2009. Metro a fost, cândva, un cal de curse de succes - cunoscut sub numele Metro Meteor, a câștigat opt curse și premii de circa 300.000 de dolari la cursa din Belmont Park, New York. A fost restras după ce oasele de la genunchi i-au fost afectate permanent.

„Căutam un cal pe care să-l călărească Wendy și probabil eram cam naivi”, a spus Ron. „L-am descoperit curând pe Metro, care avea răni în urma curselor la care participase și am negociat cumpărarea lui”.

Tratamente și speranțe

Au urmat câteva luni de tratamente pentru Metro, purtarea unor „pantofi” speciali pentru cai, care l-au ajutat temporar, dar, în 2012, radiografiile au relevat că Metro suferea de probleme grave, iar în circa doi ani, spunea veterinarul, calul nu va mai putea merge ar fi urmat eutanasierea lui.

„Nu voiam doar să-l scap de chinuri și să-l uit. Mă gândeam că am putea petrece timp împreună”, mărturisește Ron.

El a observat cât de mult îi plăcea calului să-și aplece capul pentru a atrage atenția asupra lui și să prindă diverse lucruri cu gura. Fiind el însuși artist, Ron s-a gândit că l-ar putea convinge pe animal să țină în gură o pensulă. Zis și făcut! L-a învățat să atingă pânza cu nasul, apoi l-a recompensat și, în cele din urmă, i-a dat o pensulă.

Artist „cu har”

„Din fericire, a început încet, încet să deseneze diverse linii pe pânză și chiar părea că-i place să facă asta”, mărturisește Ron. Metro a început să creeze lucrări pe care Ron le-a considerat suficient de bune pentru a le expune la o galerie locală. Primele patru s-au vândut într-o săptămână! Stilul „năvalnic” al „artistului” a fost comparat cu cel al lui Jackson Pollock, pictor curnoscut pentru tehnica sa cu stopire și picurare.


La cei 14 ani ai săi, Metro nu pare că vrea să renunțe la „pasiunea” sa


După ce povestea sa a ajuns la tv, în 2014, erau deja 150 de persoane înscrise pe o listă de așteptare pentru picturi.

Vânzarea operelor a ajutat la finanțarea unui tratament experimental pentru Metro. Medicul veterinar a dezvoltat o tehnică prin care injectează un medicament numit Tilren direct în genunchii bolnavi. În câteva luni, osul a crescut, iar Metro a câștigat câțiva ani de viață.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate