Evenimentul Zilei > Monden > Calendarul Pirelli 2020 – „În căutarea Julietei”. Galeriei foto
Calendarul Pirelli 2020 – „În căutarea Julietei”. Galeriei foto

Calendarul Pirelli 2020 – „În căutarea Julietei”. Galeriei foto

Unul dintre cele mai așteptat momentem fotografice ale anului a luat sfârșit.

Compania Pirelli a scos pe piață calendarul pe 2020, cel mai tare album foto din lume, în prezentarea lui Paolo Roversi.

Calendarul Pirelli îmbină arta fotografică cu cinematografia. Ediția Pirelli 2020 este intitulată „În căutarea Julietei” și a fost prezentată publicului la Teatro Filarmonico, din Verona. Paolo Roversi se inspiră din drama atemporală a lui William Shakespeare. Cu alte cuvinte, în viziunea artistului italian, „Julieta există în fiecare femeie”.

Protagonistele ediției cu numărul 47 ale Calendarului Pirelli sunt unele dintre cele mai frumoase femei din lume: Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart și Emma Watson.

Vorbim despre o premieră, căci anul acesta este pentru prima dată când calendarul îmbină arta fotografică cu cinematografia, fiind însoțit și de un scurt film de prezentare. Într-un videoclip de 18 minute, Paolo Roversi interpretează rolul regizorului  care ia interviu candidatelor pentru rolul Julietei, acestea fiind rugate să pășească, pe rând, prin centrul obiectivului, pentru a înfățișa diversele trăiri ale personajului principal, totul într-o suprapunere de emoții și expresii.

„Am fost în căutarea unui suflet pur, o persoană plină de inocență care să îmbine forța, frumusețea, tandrețea și curajul”, spune Roversi. „Am descoperit asta în sclipirea ochilor, în gesturile și cuvintele Emmei și Yarei, Indyei și Miei și în zâmbetele și lacrimile lui Kristen și Claire… în vocile și cântările lui Chris și ale Rosalíei. În Stella găsim inocența. Există o Julieta în fiecare femeie”, încheie, fascinat, cunoscutul fotograf.acesta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.