Călătorie culinară. 3 rețete asiatice care vă lasă gura apă. Timp record de preparare

Rețetele din bucătăria asiatică sunt cunoscute și apreciate în toată lumea. De-a lungul timpului, acestea și-au câștigat popularitatea mulțumită combinațiilor inedite și exotice de arome și al timpului extrem de rapid în care pot fi preparate.

Cu toate că preparatele par sofisticate, multe dintre ele se pot realiza destul de ușor și suntem siguri că vor fi pe placul tuturor.

În continuare, vă prezentăm 3 preparate din bucătăria asiatică pe care le puteți găti în 15 minute.

Supa Wonton

Ingrediente: 550g de carne de porc tocată, ½ linguriță ghimbir măcinat, ½ linguriță piper negru, 1,2 l supă de pui, 230g apă, 2 linguri sos de soia, 230g ciuperci proaspete, 6 cepe verzi, tăiate, 1 pachet de aluat wonton, tăiat în fâșii lungi/ 1 pachet tăieței de orez

PREPARARE

Într-o oală se rumenește porcul timp de 3-5 minute și se scurge lichidul în exces. Cu focul dat la mediu, se pun toate celelalte ingredient în oală, cu excepția aluatului wonton sau a tăiețeilor.

După ce supa a ajuns la punctul de fierbere se adaugă și aluatul wonton, lăsând oala pe foc încă 8-10 minute.

Tăieței de orez cu susan

Ingrediente: 500 g de tăieței de orez/spaghetti, 230 g de unt de arahide, 6 cepe verzi, tocate mărunt, 2 linguri ulei vegetal, 2 linguri sos de soia, 3 căței de usturoi, 1 ½ lingurițe oțet alb, 2 linguri ulei de susan, ¼ linguriță piper roșu pisat, ½ ardei roșu, tăiat fâșii;

PREPARARE

Se fierb pastele și se strecoară. Într-un bol mare se amestecă celelalte ingrediente, peste care poți adaugă pastele, având grijă ca sosul să le acopere complet, după care se bagă în frigider timp de o oră.

Acest preparat poate fi servit și cald, dar gustul de susan și de arahide este mai puternic dacă este rece.

Vită Kung Pao

INGREDIENTE: 100 g sos teriyaki, 2 linguri amidon de porumb, 1 linguriță piper roșu măcinat,½ linguriță ghimbir tocat, 1 kg carne de vită, tăiată fâșii subțiri, 1 lingură ulei vegetal, 80 g arahide sărate, 4 cepe verzi, tăiate mărunt

PREPARARE

Într-un bol mare, se amestecă sosul teriyaki cu amidonul de porumb, piperul roșu și ghimbirul. Se adaugă carnea de vită tăiată, amestecă și lasă compoziția la marinat aproximativ 10 minute.

Încălzește uleiul într-o tigaie la foc mare, după care adaugă friptură de vită. Amestecă des, timp de 5 minute. După aceea, închide focul și adaugă ceapă verde tocată și arahidele. Poți servi vita Kung Pao alături de orez sau tăieței.