Evenimentul Zilei > Social > Câinii pot adulmeca SARS-CoV-2 în probe de urină cu o precizie uluitoare. Studiu
Câinii pot adulmeca SARS-CoV-2 în probe de urină cu o precizie uluitoare. Studiu

Câinii pot adulmeca SARS-CoV-2 în probe de urină cu o precizie uluitoare. Studiu

Un studiu efectuat recent de mai mulţi cercetători americani a dezvăluit că după o instruire elaborată, anumiţi câini sunt capabili să identifice virusul care generează Covid-19, teribila boală infecţioasă care a afectat planeta.

Câinii pot adulmeca SARS-CoV-2 în probe de urină cu o precizie uluitoare. Studiu. „În timp ce lumea așteaptă un vaccin împotriva Covid-19 care să fie disponibil pe scară largă, disponibilitatea testării este limitată în multe regiuni și poate fi agravată în continuare de lipsa de reactivi, timp prelungit de procesare și rezultate întârziate.

O abordare a testării rapide este de a valorifica semnătura compusului organic volatil (VOC) al infecției cu SARS-CoV-2. Câinii de detecție au fost utilizați pentru a investiga dacă probele de urină și salivă pozitive SARS-CoV-2 au o semnătură unică de miros.

Virusul a fost inactivat în toate probele de antrenament fie cu detergent, fie cu tratament termic. Folosind probe de urină inactivate cu detergenți, câinii au fost inițial instruiți pentru a găsi probe colectate de la pacienții spitalizați şi confirmaţi cu infecție cu SARS-CoV-2, ignorând în același timp probele colectate de la controale.

Câinii pot adulmeca SARS-CoV-2 în probe de urină

Câinii au fost apoi testați cu privire la capacitatea lor de a recunoaște spontan probele de urină tratate termic, precum și saliva tratată termic de la pacienții pozitivi spitalizați cu SARS-CoV-2.

Câinii au reuşit cu succes să facă diferenţa dintre probele de urină infectate și cele neinfectate, indiferent de protocolul de inactivare, precum și de probele de salivă tratate termic. Generalizarea la eșantioane noi a fost limitată, în special după antrenament intensiv cu un set de eșantioane restricționat.

Un miros unic asociat cu infecția cu SARS-CoV-2 prezent în urina umană, precum și în salivă, oferă un impuls pentru dezvoltarea screening-ului bazat pe miros, fie prin metode electronice, chimice sau de detectare biologică.

Utilizarea câinilor pentru screening într-un cadru operațional va necesita antrenament cu un număr mare de noi probe pozitive și negative confirmate de SARS-CoV-2”, se arată în studiul publicat la data de 14 aprilie 2021 pe journals.plos.org.