"Cainii" n-ajung acolo unde se avanta "vulturii"

"Cainii" n-ajung acolo unde se avanta "vulturii"

"Ros-albii" si-au pierdut coltii joi seara, in fata portughezilor de la Benfica, niste adversari periculosi mai mult cu numele.

Dinamo si-a luat adio de la Europa dupa infrangerea de joi seara, de la Bucuresti, in fata portughezilor de la Benfica, scor 1-2, in „16”-imile de finala ale Cupei UEFA. „Cainii rosii” au capotat cu scorul general de 3-1 in fata unui nume glorios al continentului, dar care, in prezent, este doar o echipa de pluton.

Liderul din Liga I a ratat astfel sansa de a egala performantele obtinute sezonul trecut de rivalii de la Steaua si Rapid. Frica i-a stopat pe dinamovisti de a merge in optimile de finala, eliminarea in fata celor de la Benfica putand fi comparata cu prostiile comise de Steaua in „dubla” cu norvegienii de la Rosenborg (1-1 si 2-3) si de Rapid in confruntarile cu Anderlecht (0-0 si 2-3).Chiar daca au condus cu 1-0, dinamovistii au fost tot timpul prinsi in plasa „paianjenului” Fernando Santos, antrenorul oaspetilor. 

Atac sterp fara Ganea

Ne puteți urmări și pe Google News

Tehnicianul Mircea Rednic si-a pastrat calmul dupa terminarea jocului cu „vulturii”. Totusi, „Puriul” si-a criticat voalat o parte dintre jucatori. „Ma ingrijoreaza faptul ca atacantii n-au inscris de sase-sapte meciuri. O sa am discutii cu ei. Asa nu se mai poate”, a comentat antrenorul dinamovist.

Cuplul ofensiv Danciulescu - Niculescu este lipsit de vlaga dupa ce a ramas fara concurenta. Despartirea de golgheterul Ionel Ganea, plecat la Rapid, se dovedeste a fi o pierdere uriasa.

Copos si mancarea de portughezi

De asemenea, Rednic i-a luat in vizor pe Cosmin Moti si Denis Serban. „In acest meci am fost amatori cu totii”, „Denis nu m-a satisfacut cu prezenta in joc” si „Moti a jucat foarte bine la Lisabona, dar a facut un meci slab la Bucuresti”, au fost rabufnirile lui Rednic. Pentru a se baga ca musca-n lapte, George Copos, actionarul majoritar de la Rapid, a comentat si el ieri: „Dinamo n-a fost in stare sa bata o echipa ca vai de capul ei! Sunt furios! Dinamo avea obligatia sa aduca puncte Romaniei. Rapid ii manca pe portughezi!”.

RECOMPENSA

Rednic si-a prelungit contractul pana-n 2009

Dinamo isi linge ranile dupa eliminarea din Cupa UEFA. Imediat dupa meciul-retur cu Benfica, gruparea din Soseaua Stefan cel Mare a mutat castigator. Astfel, antrenorul Mircea Rednic si-a prelungit contractul pana-n vara anului 2009, urmand sa incaseze anual 200.000 de euro.

„Puriul” a refuzat FC Bruges

Vechiul acord era valabil pana la finalul sezonului viitor, salariul tehnicianului fiind de 110.000 de euro. Inainte de returul cu echipa lusitana, „Puriul” recunoscuse ca refuzase o oferta de la FC Bruges, desi belgienii ii oferisera un contract de 500.000 de euro pe sezon. Rednic a conditionat prelungirea acordului cu „ros-albii” de transferurile fotbalistilor Fabrice Fernandes (Franta) si Mateus da Costa (Angola), care au fost perfectate dupa jocul cu Benfica.

„Am cerut intariri pentru echipa. Asa ca era normal sa-mi prelungesc intelegerea cu Dinamo”, a declarat Rednic. Tehnicianul dinamovist a spus in repetate randuri ca intentioneaza sa antreneze in Belgia.

Scandalul Mateus

Mateus a semnat un contract valabil pana-n vara lui 2011. Angolezul a fost titular in toate jocurile disputate cu nationala sa la Cupa Mondiala de anul trecut. Interesant este ca ultimul transfer al liderului din Liga I a fost protagonistul unui scandal imens in Portugalia. Gil Vicente, fostul club al angolezului, a fost retrogradat din prima divizie, la „masa verde”, pentru ca n-a inscris corect actele de transfer ale jucatorului.

Initial, Gil Vicente a amenintat cu actiunea in instanta civila, dar, in cele din urma, de frica excluderii din toate competitiile, s-a supus deciziei federatiei portugheze de a evolua in liga secunda.

Fabrice Fernandes a semnat un acord pe trei ani cu Dinamo. Mijlocasul francez a efectuat ieri primul antrenament cu noua sa formatie. In urma cu sase luni, Fernandes a evoluat impotriva „cainilor rosii” in „dubla” dintre Dinamo si Beitar Ierusalim, din turul doi preliminar al Cupei UEFA. 

CUPA UEFA

DINAMO - BENFICA 1-2

Marcatori: C. Munteanu (23) / Anderson (50), Katsouranis (64)

DINAMO: Lobont 7 - Blay 6, Moti 4, R. Stefan 5, Pulhac 6 - Ad. Cristea 5 (79, Ze Kalanga), Margaritescu 6, D. Serban 5 (46, Balace 5), C. Munteanu 6 (59, Mendy 5) - Cl. Niculescu 5, Danciulescu 5.

Antrenor: Mircea Rednic

BENFICA: Quim 6 - Nelson 6, Anderson 7, Luisao 6, Leo 5 - Katsouranis 7, Petit 6, Karagounis 6 (89, Beto) - Simao 7, Miccoli 4 (78, Nuno Gomes), Derlei 5 (87, Paulo Jorge).

Antrenor: Fernando Santos

Stadion: „Dinamo”; Spectatori: 15.000; Arbitri: N. Vollquartz 7 - T. Jensen 6, B.Abidgaars 6 (toti din Danemarca); In tur: 0-1