Câinii criminalului din Caracal au fost un subiect intens dezbătut în presă din cauza faptului că au constituit o „probă”. Alexandra Măceșanu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, a reușit să sune la 112 într-o încercare de a se salva și le-a descris operatorilor locul în care se află, menționând că îi este frică să fugă din cauza unor câini, care se auzeau și în fundal, scrie Wowbiz.

Soția și fiica criminalului au încercat să intre în posesia câinilor, dar procurori nu au permis accesul nimănui în „curtea ororilor” de teamă ca probele existente la locul faptei să nu fie distruse.

Mai mulți iubitori de animale s-au sesizat de soarta bietelor animale abandonate în curtea din Caracal a lui Gheorghe Dincă, iar o asociație a făcut și o cerere la DIICOT (organul care ancheta cazul) pentru a prelua câinii. Într-un final, reprezentanții Asociației Măriuța din Desa, județul Dolj au primit aprobarea și au luat câinii.

„Am găsit doi câini în lanț și unul liber. Cel liber a fost evaluat undeva în jur de 12 ani. Sunt căței normali. Cele două cățelușe erau legate cu lanțul, dar nu sunt agresive”, a declarat Daniela Popovici, reprezentantul asociației, care a luat cei trei câini din curtea lui Gheorghe Dincă.

Te-ar putea interesa și: