Evenimentul Zilei > Actualitate > Câinii Avatar, ultimul şoc în Rusia! O haită de maidanezi s-a transformat la propriu
Câinii Avatar, ultimul şoc în Rusia! O haită de maidanezi s-a transformat la propriu

Câinii Avatar, ultimul şoc în Rusia! O haită de maidanezi s-a transformat la propriu

O haită de maidanezi cu blana albastră a atras atenţia în Rusia şi a amintit de celebrul serial Avatar, în care personajele umanoide aveau culoarea pielii în aceeaşi nuanţă.

Transformarea câinilor Avatar a fost pusă pe seama substanţelor chimice depozitate la o veche fabrică sovietică dezafectată. În căutarea hranei, maidanezii ar fi intrat în contact cu substanţele chimice, iar urmările s-au văzut pe blana lor.

Câinii au ajuns lângă deșeurile chimice din apropierea fabricii abandonate în Dzerjinsk, un oraș din Regiunea Nijni Novgorod (Rusia).

Autoritățile locale s-au mobilizat şi vor merge în zonă pentru a prinde şi duce animalele la control. Câinii Avatar au fost fotografiaţi de câţiva localnici şi imaginile au devenit virale în toată lumea.

Câinii Avatar, ultimul şoc în Rusia

Pozele disponibile aici au fost realizate în apropierea uzinei Dzerzhinskoye Orgsteklo, închisă în 2015 din cauza problemelor financiare.

Acolo a fost o instalație care producea acid cianhidric și plexiglas. Managerul fabricii dezafectate, Andrey Mislivets, a negat autenticitatea imaginilor, susținând că reprezintă o farsă.

El a spus că animalele fără stăpân ar fi putut intra în contact cu sulfatul de cupru, care poate provoca inflamații.

„Probabil că au găsit rămășițele unor substanțe chimice vechi și s-au rostogolit în ele. Probabil a fost sulfat de cupru. Probabil că au găsit ceva. Nimeni nu îi controlează”, a acesta.

O haită de maidanezi s-a transformat la propriu

Cu câțiva ani în urmă, ceva similar s-a întâmplat când alţi maidanezi au primit „coloranți” nenaturali.

Mislivets a completat că nu a fost posibilă o companie care să asigure capturarea și sterilizarea animalelor. Autoritățile din orașul Dzerzhinsk ar fi cerut deja permisiunea de a intra pe terenul privat.

Plănuiesc să prindă și să verifice câinii poluați. „Se poartă discuții cu șefii întreprinderii cu privire la posibilitatea prinderii câinilor.

Trebuie să fie verificați, sănătatea lor trebuie evaluată și trebuie găsit motivul pentru vopsirea blănii”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului.

Sulfatul de cupru poate provoca o senzație de arsură sau usturime, mâncărime sau inflamații. Mai multe organizaţii pentru drepturile animalelor sunt în alertă şi vor să ştie cine este vinovat pentru suferinţa câinilor.

sursa: dailymail.co.uk