Evenimentul Zilei > Politica > Câinele polițist OMU e „NAȘUL” contrabandiștilor. Locuri ULUITOARE în care erau ascunse țigările | GALERIE FOTO
Câinele polițist OMU e „NAȘUL” contrabandiștilor. Locuri ULUITOARE în care erau ascunse țigările | GALERIE FOTO

Câinele polițist OMU e „NAȘUL” contrabandiștilor. Locuri ULUITOARE în care erau ascunse țigările | GALERIE FOTO

Cu ajutorul câinelui de serviciu Omu, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier împreună cu inspectori vamali au descoperit aproximativ 10.000 de ţigarete, ascunse în trei mașini care au trecut granița, dinspre Republica Moldova.

Prima oară, câinele-polițist a dibuit țigări de contrabandă în jurul orelor 05.00. Atunci, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, V.A. cu cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 27 ani, conducând un autoturism marca Vaz.
Pe timpul controlului de frontieră, câinele de serviciu Omu, specializat în detectarea tutunului, a sesizat prezenţa mirosului specific, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului.
Au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în bord, tetiere, oglinda retrovizoare şi casetofon, 3.100 de ţigarete de diferite mărci de provenienţă  Ucraina şi R. Moldova.
La ora 18.30, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, O. C. în vârstă de 27 de ani, cu cetăţenie română şi Republica Moldova, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în România.
Şi de această dată, câinele de serviciu Omu a sesizat prezenţa mirosului specific, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, descoperind, ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat în bordul autoturismului 3.400 de ţigarete mărcile Marble şi Ashima.
La ora 21.15, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean N. D. în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Matiz, înmatriculat în România.
Bărbatul având pe timpul controlului de frontieră o stare nejustificată de nelinişte, a creat echipei comune de control o suspiciune şi astfel aceasta a trecut la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în rezervorul autoturismului, 3.400 de ţigarete mărcile Plugarul şi Ritm Classic de provenienţă R. Moldova.

Conform prevederilor legale în cele trei cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 15.000 lei. De asemenea a mai fost dispusă măsura reţinerii autoturismului marca BMW, deoarece pentru transportul ţigaretelor proprietarul a efectuat modificări asupra caracteristicilor tehnice existente din fabricaţie.
Polițiștii de frontieră au întreprins măsurile legale de anulare a vizei eliberate pe numele cetăţeanului moldovean.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: