Căderea unui meteorit a creat panică în trei țări. Ce s-a întâmplat cu mingea de foc

Căderea unui meteorit a creat panică în trei țări. Ce s-a întâmplat cu mingea de foc

A fost deslușit misterul exploziei care a fost auzită în Franța, Țara Galilor și Anglia în acest weekend. Se spune că ar fi fost sunetul produs de un meteorit extrem de rar. O minge de foc care s-ar fi prăbușit în Canalul Bristol. 

Căderea unui meteorit a creat panică în trei țări. Ministerul Britanic al Apărării a precizat că zgomotul nu a fost cauzat de un avion RAF, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.

O minge de foc extrem de rară

Potrivit martorilor, zgomotul puternic a fost însoțit de o strălucire pe cer, observată în Franța, Anglia, Țara Galilor și chiar Jersey. Experții care au analizat imaginile surprinse spun că ar fi vorba de o minge de foc extrem de rară. Ei subliniază că meteoritul trebuie să fi fost foarte mare pentru a putea fi observat în jurul orei 15:00.

Au fost multe reacții din Franța, din nord-est, de unde există date care sugerează că mingea de foc s-a prăbușit în Canalul Bristol. Vânătorii de meteoriți spun că, dacă bolidul a fost suficient de strălucitor pentru a fi văzut în timpul zilei și suficient de substanțial pentru a provoca un boom sonor, este probabil să fi lăsat resturi undeva pe Pământ, scrie Digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zgomot produs de un avion care rupe bariera sonică

Inițial s-a crezut că zgomotul este produs de un avion care a rupt bariera sonică. Astfel, o explozie sonică a fost auzită în urmă cu două luni în Anglia. S-a auzit în Hertfordshire, Essex, Kent, Cambridge, în nordul și sudul Londrei.

Ceea ce s-a crezut a fi o explozie, ar fi fost sunetul produs de un avion de luptă care a rupt bariera sonoră. Ministerul Apărării din Anglia a confirmat că avioanele RAF Typhoon Quick Reaction Alert au fost lansate în acea zi de la baza RAF Coningsby.

Cele două avioane au fost lansate de la Coningsby pentru a intercepta un avion privat, care ar fi decolat din Germania și care ar fi pierdut comunicațiile cu controlul traficului aerian. Jeturile sunt autorizate să devină supersonice, dacă este necesar. Acesta ar fi fost atunci motivul pentru care s-a auzit boom-ul.