Evenimentul Zilei > Politica > Cădere fulminantă pentru Iohannis! A intrat în dizgrația românilor? „S-a prăbușit încrederea”. VIDEO
VIDEO

Cădere fulminantă pentru Iohannis! A intrat în dizgrația românilor? „S-a prăbușit încrederea”. VIDEO

Pandemia, bătălia din PNL, ruperea coaliției, criza economică și criza facturilor își arată efectele într-un mod foarte abrupt, iar politicienii sunt direct afectați de toate aceste crize însumate. Dan Andronic, Mirel Curea, Robert Turcescu şi sociologul Mirel Palada au comentat rezultatele unui sondaj de opinie uimitor. E vor

Ediția de joi a emisiunii EVZ Contrapunct, transmisă live pe pagina de Facebook evz.ro şi pe canalul de YouTube EVZ-Capital, a dezbătut date foarte interesante furnizate de cel mai recent sondaj de opinie.

Astfel, a arătat sociologul Mirel Palada, încrederea în Iohannis s-a prăbușit. „Este prima dată când avem de-a face cu o asemenea eroziune puternică. Nu are nicio legătură cu pandemia. Când a izbucnit pandemia Iohannis a crescut. Lumea a avut speranță, dar s-a prăbușit. Este ce s-a întâmplat cu PSD, cu Dragnea când au început să-și dea jos guvernele. Exact același lucru se întâmplă acum cu Iohannis și tabăra anti-PSD, în momentul în care au început să se certe”.

Andronic: „E o cădere mult mai abruptă ca a lui Băsescu”

Jurnalistul Dan Andronic a făcut o asociere dintre prăbușirea președintelui și cea a fostului președinte Traian Băsescu pe fondul crizei economice de acum un deceniu. „Iohannis se află la același nivel cu Băsescu după 1,8 ani, cu o cădere mult mai abruptă ca a lui Băsescu. El (n.r. – Băsescu) spune că e vorba de măsurile de austeritate. Le-a spus clar se taie. Efectul din punct de vedere al încrederii s-a produs instantaneu. La Iohannis s-a prăbușit încrederea”.

KLAUS IOHANNIS

În opinia lui Dan Andronic, acest sondaj recent arată că nemulțumirea e majoră față de clasa politică. „Agenda publică e dominată de spaimele legate de ziua de mâine, de-aia nu se vaccinează oamenii, au alte griji. Degeaba te obligă cu certificatul verde. Orice tensiune socială puternică pocnește undeva. Nu avem un scrutin electoral că s-ar disipa starea de tensiune”.

Mirel Palada a confirmat această explicație: „Criza economică a înlocuit criza Covid”. Sondajul de opinie citat arată că și evaluarea administrativă dată de români pentru Iohannis și premierul Florin Cîțu este la cote foarte scăzute.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: