Evenimentul Zilei > International > Cadavrul unui bărbat dat dispărut în anul1997 a fost găsit datorită unei căutări pe Google Earth
Cadavrul unui bărbat dat dispărut în anul1997 a fost găsit datorită unei căutări pe Google Earth

Cadavrul unui bărbat dat dispărut în anul1997 a fost găsit datorită unei căutări pe Google Earth

Rămășițele omenești ale unui bărbat dat dispărut în Florida în urmă cu peste 20 de ani au fost găsite într-un iaz, după ce mașina acestuia a fost observată de un utilizator Google Earth, au declarat autoritățile joi, 12 septembrie.

Trupul lui William Moldt, care a fost dat dispărut în 8 noiembrie 1997, a fost recuperat și identificat marți, conform Biroului Șerifului din Palm Beach (PBSO), într-o postare pe Facebook.
„Un fost locuitor al regiunii Grand Isles (la nord de Miami) a observat ceea ce părea a fi un vehicul în iazul din spatele unei case, în timp ce făcea o căutare pe Google  Earth în zonă”, a declarat PBSO.
Poliția a mai spus că persoana respectivă l-a contactat pe un locuitor actual din Palm Beach, care a folosit o dronă, la rândul său, pentru a cerceta iazul din spatele casei sale. PBSO a declarat că acesta din urmă i-a contactat imediat după ce a confirmat că, într-adevăr, există un vehicul în iazul respectiv.
„Exteriorul vehiculului era foarte calcificat, fiind evident că s-a aflat în apă pentru o perioadă de timp foarte mare. După ce mașina a fost scoasă din apă, au fost găsite în interior resturile unui schelet”, se mai afirmă în postarea biroului șerifului.
Rămășițele omenești au fost identificate după ce au fost examinate de laboratorul medicului legist, a adăugat poliția.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.