Evenimentul Zilei > Monden > Ca-n filme. Romanița, femeia pentru care Adrian Iovan a împușcat un om. Cupluri de poveste
Ca-n filme. Romanița, femeia pentru care Adrian Iovan a împușcat un om. Cupluri de poveste

Ca-n filme. Romanița, femeia pentru care Adrian Iovan a împușcat un om. Cupluri de poveste

Adrian Iovan s-a născut în anul 1958. A terminat Liceul Industrial nr. 10 „Aurel Vlaicu” din București, astăzi Colegiul Național „Aurel Vlaicu”, apoi Faculatea de Aeronave, pe care a absolvit-o ca șef de promoție

Fostul pilot s-a căsătorit prima dată la 26 de ani, mariaj din care a avut o fiică, ca apoi, în iulie 2003, să se căsătorească cu Romanița, născută Ciolcan, cunoscută creatoare de modă, o femeie înaltă, blondă, interesantă. Cei doi au avut împreună un fiu. Și acest mariaj s-a încheiat tot cu un divorț.

Cuplul Adrian și Romanița Iovan a intrat în atenția publică datorită unui drame. Un hoț recidivist a pătruns noaptea prin efracție în locuința acestora. Adrian Iovan l-a împușcat mortal cu o armă de vânătoare și a intrat sub incidența justiției care în final a apreciat că a fost în legitimă apărare. S-a speculat că intrusul ar fi fost, de fapt, un amant al nevestei lui Iovan. Lucru nedovedit și rămas doar că bârfă de presă.

Iovan a murit la 20 ianuarie 2014, la 55 de ani, în celebrul accident aviatic din Munții Apuseni, din apropiere de localitatea Petreasa, județul Alba. Accident din care a rezultat moartea unei tinere studente la medicină și rănirea copilotului și a restului de patru pasageri. În calitate de comandant al echipajului Iovan a fost declarat vinovat în totalitate pentru acest accident.

Pilotul a avut, în total, peste 15.000 de ore zbor, pe șapte tipuri de avioane diferite, dar majoritatea pe Boeing-uri: 733, 735, 736. El a fost primul beneficiar al legii care definea autoapărarea.

Fosta sa nevastă, Romanița, are 55 de ani. În prezent, a intrat într-un con de umbră. Cei doi s-au cunoscut în avionul pilotat de Iovan, după cum mi-a declarat personal pilotul în ultimul interviu amplu din viața sa, publicat în Evenimentul zilei, cu puțin timp înainte să se prăbușească cu avionul în Apuseni. El a invitat-o de la clasa Economic la Business și, chiar în cabina de pilotaj. Povestea lor de dragoste a fost frumoasă. Sfârșitul mai puțin. A fost un divorț destul de năbădăios dar, finalmente, rezolvat amiabil. Băiețelul lor a rămas în custodia mamei. Între cei doi a fost o poveste de dragoste frumoasă, cu sfârșit tragic. Ca-n filme. Ce a fost dincolo de cele cunoscute, numai ei știu.

 

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: