Evenimentul Zilei > Horoscop > C23H26FN6O9P intră în bătălia contra Covid-19, cu rezultate bune. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
C23H26FN6O9P intră în bătălia contra Covid-19, cu rezultate bune. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

C23H26FN6O9P intră în bătălia contra Covid-19, cu rezultate bune. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

În curând se termină o etapă, un modul din viața ta. Fie că ești conștient, sau nu, de acest lucru, trebuie să-ți faci planuri de viitor, o foaie de parcurs. Cere și un sfat, competent!

12 mai

 C23H26FN6O9P intră în bătălia contra Covid-19, cu rezultate bune. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Pe 12 mai s-au născut: Florance Nightingale, Katherine Hepburn, Gabriel Faure, Emilio Estevez, Aurelian Andreescu, Dumitru Fărcaş, Jolt Kerestley, Constantin Ciopraga.

 În calendarul creştin-ortodox fix sunt Sfinţii: Ioan Valahul, Epifanie al Ciprului şi Gherman, patriarhul Constantinopolului. În cel mobil este Miercurea Neagră. Se ține post mai ales de cei cărora le-au murit copiii. (Speranția, Olteanu)

Tradiţional, în ”Kalendar” pe 12 mai este “sărbătoarea uitată”, Harmanul Viermilor. Sf. Gherman, divinitate complexă, patron al grindinei, al ploilor mari, distructive, al animalelor mici, al gângăniilor şi al viermuitoarelor – trebuie cinstit cum se cuvine. Altfel…

Lună nouă în Taur. Doar o singură planetă retrogradă, Pluton, în Capricorn. O conjunctură complicată, cu trei cuadraturi, nefastă, deci, cu planetele strânse din Capricorn până în Rac. Aici intervine o muzică lugubră și eu o să spun că urmează catastrofe inimaginabile, vine asteroidu’, morții o să iasă din gropi, cutremure de gradul 9, erupții vulcanice, invazia extratereștrilor, și o nouă pandemie; de coșuri pe nas, care necesită o carantină de trei ani! Dar nu spun așa ceva, iubitul nostru fürer și inspiratul lui guvern, ca să nu mai spun de toată ”clasa” politică, sunt belele suficient de mari!

După cum informează corespondenta mea din Olanda, doamna M., în Țările de Jos atenția este concentrată pe un medicament care funcționeaza bine, pentru pacientii cu afecțiuni critice de Covid-19.

Amsterdam –  Exista speranta pentru pacientii cu Covid-19, grav bolnavi, aflati in terapie intensiva. Un medicament existent  s-a dovedit eficient  in tratamentul la scara mai mare în peste 40 de spitale.

Utrecht – Este un medicament deja autorizat, care este utilizat pentru tratamentul bolilor autoimune.

Cercetatorii de la Amsterdam de la Centrul Medical Universitar (UMC), au descoperit de ce unii pacienti se imbolnavesc grav, dupa o infectie cu virusul corona. S-a constatat ca acesti pacienti produc multi anticorpi anormali, care induc un raspuns inflamator extrem și dăunator.

Medicamentul Fostamatinib, cu formula C23H26FN6O9P,  pare să poata contracara raspunsul imun deviant, au scris, marți, imunologii Jeroen den Dunnen si Menno de Winther, experți în domeniul celulelor imune.

Dupa cum s-a mentionat, cercetarile privind tratamentul pacientilor cu acest medicament, sunt înca la început. Dar, deoarece medicamentul a fost deja înregistrat și aprobat oficial, nu trebuie sa parcurga mai multe etape de aprobare, inainte de a putea fi administrat la oameni. Exista 59 de persoane care au participat la studiu. Intr-un grup de 30 de persoane care au primit medicamentul, au decedat mai puțini oameni, efectele secundare au fost mai putine si oamenii s-au recuperat mai repede decat cei 29 de pacienti care nu au primit Fostamatinib.

Pentru a contracara consecintele grave ale unei infectii cu corona, pacientii cu afectiuni critice primesc in prezent medicamente antivirale, de exemplu Dexamethazon (Dexametazona) și Tocilizumab.

Den Dunnen afirma ca aceste medicamente au intr-adevar un anumit efect, dar ca dezavantajul major este ca acestea, inchid intregul sistem imunitar. ,,Și nu vrem asta. Un răspuns  bun, este, ca un sistem imunitar să funcționeze. Asta vrem!”

Prin urmare, cercetatorii au selectat medicamente care inhiba in mod specific anticorpii anormali, dar care lasa restul sistemului imunitar intact.

,,Medicamentul pe care l-am studiat, Fostamatinib, previne celulele imune din plamani sa raspunda la anticorpii anormali, dar totusi răspunde la virus. Aceasta specificitate face ca acest medicament sa fie un candidat promitator pentru tratamentul pacientilor cu Covid-19 in stare gravă și foarte gravă.”

Dar, de Winther si den Dunnen, care lucreaza impreuna la Institutul pentru Infectii si Imunitate din Amsterdam, nu vor să parieze pe un singur medicament. Vor sa testeze mai multe medicamente, cu scopul de a gasi acele medicamente care sa functioneze la fel de bine ca Fostamatinib, sau , de preferinta, chiar mai bine.

Avem mai multe medicamente despre care banuim ca ar putea funcționa contra infectiei cu Covid-19. Speram din toată inimă că putem să avansam în combaterea acestui virus, ca sa putem avea o viață normală.” A declarat den Dunnen.

Este evident că ne aflăm în plin experiment. Vaccinuri experimentale, tratamente experimentale. O știință experimentală, pe oameni. Așa făcea și Mengele. Aud că o femeie tânără din Italia, a primit, din greșeală, șase doze de vaccin. Aproape fără consecințe. Ceva sună fals, ceva nu este în regulă! Mai mult, gurile rele spun că ventilatoarele și oxigenul au omorât oamenii degeaba, deoarece au contribuit la formarea cheagurilor în plămâni.

Mulți m-au întrebat cât timp o să dureze pandemia. Cât vor mușchii lor! Până fac afacerea, își iau banii și introduc noua dictatură mondială. În istorie, nicio pandemie nu a durat mai mult de 30 de luni, nici ciuma neagră, nici gripa spaniolă, nimic. Între 24 și 30 de luni, s-au stins de la sine, fără vaccinuri și alte afaceri. Cu mijloacele moderne de diagnostic și tratament mă minunez cum de mai este cineva bolnav de Covid-19. Este o premeditare, o afacere, sau doar prostia și incompetența medicilor? Bună întrebare!

Vaccinurile, sau ceea ce se crede a fi vaccinuri, imunizarea colectivă, plus procendul de 10-12% din populația Europei care este imun la virusuri, ar trebui să conducă la stingerea pandemiei în Europa în vara aceasta, poate până spre sfârșitul ei. Dacă nu, înseamnă că nu și-au încasat toți banii…

Pentru că trebuie să știți, domniile voastre, în prezent este vorba numai de parale, de bani, nimic religios, nimic politic, nimic ideologic, nimic medical, doar banii!

Cred că asta o știați și domniile voastre, după cum știți că mâine este o altă zi!

HOROSCOP     12   mai   2021

BERBEC    Dacă poți, ocupă-ți ziua cu ceea ce îți face plăcere, fă o cură de starea de bine. Dimineața, gândește-te dacă răspunzi la mobilele pe care nu le cunoști: sunt greșeli, bănci, tigăi, sau vești proaste! Selectivitatea şi intuiţia ta sunt la valori pozitive, aproape de maximum. Acest lucru îţi permite să foloseşti bunele oportunităţi, mai ales în domeniul social. Pe plan sentimental, astăzi, ai posibilitatea să te debarasezi de o prejudecată, o frână care era un fel de blocaj mental. Talentele de diplomat, pe care poţi să le foloseşti astăzi cu succes, te ajută, pe seară, să te simţi bine şi echilibrat.

TAUR   Astăzi, liberul arbitru are prioritate! Nu ești în cea mai bună formă, așa că, dacă depinde de tine, amână tot ce pare important şi mai ales dacă e în legătură cu planurile tale de viitor. Dimineaţa, la serviciu, la muncă, sau unde îţi desfăşori activitatea, o discuţie este ca un balsam pentru sufletul tău, îţi face mare plăcere şi te motivează pentru viitor.  Ca să fie totul simetric, în echilibru, astăzi te enerveză atitudinea infantilă şi capriciile cuiva din anturaj. Pe plan financiar sunt nişte oferte seducătoare care te-au cam ameţit de cap – tocmai de aceea, nu trebuie să le dai curs!

GEMENI   Ai ceva personal de ascuns așa că trebuie să afişezi un surâs încântător, dezarmant! Aşa îi îmblânzeşti pe cei care vor să-ţi facă reproşuri. Asigură-i de toată cooperarea ta. Mâine! O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Se pare că nicio lovitură grea, niciun complot financiar nu vizează banii tăi. Poate unde sunt prea puţini. Te-ai descurcat întotdeaună, o să treci şi peste obstacolul acesta. La serviciu, sau unde activezi, este o atmosferă cam neplăcută, probabil din cauzele distopiei sanitare – reflectezi. Nici tu nu ai gânduri mai roze, aşa că fă-ţi o cafea fierbinte şi înmiresmată care te face să te gândeşti la locuri exotice, unde, crezi tu, totul este facil şi plăcut. Aiurea, am fost acolo!

RAC   În curând se termină o etapă, un modul din viața ta. Fie că ești conștient, sau nu, de acest lucru, trebuie să-ți faci planuri de viitor, o foaie de parcurs. Cere și un sfat, competent! Pentru rezolvarea unor situaţii în domeniul profesional trebuie să dai dovadă de mai multă obiectivitate, să ai o perspectivă mai largă a problemei urmărite. Uneori, specializarea prea îngust nu serveşte scopului. Pe de altă parte ziua de astăzi este favorabilă domeniului sănătăţii, a tratamentelor, a îngrijirii sănătăţii, a cosmeticirii până la extremul unui răsfăț princiar. Acasă. Nu costă mult, dar te face să te simți bine!

LEU   O situație obișnuită pentru tine, nu ai timp! Pune o ordine fireacă în acțiunile tale, fă-ți o listă de priorități. Atenție la durerile musculare și de spate, nu le lăsa să-și facă de cap! Tăcerea este mai importantă, uneori, decât un discurs elocvent. Dimineaţa, la orele de program, te concentrezi greu la munca ta. Visurile îţi par mai importante şi este dificil să te reîntorci la realitatea prozaică şi monotonă. Este momentul să te ocupi de imaginea ta profesională, de „legenda” pe care trebuie să o construieşti. Foloseşte acestă zi când imaginaţia îţi zburdă ca să profiţi şi să obţii ceva palpabil.

FECIOARĂ  Eşti într-o formă fizică bună şi într-o dispoziţie pozitivă. Încerci să faci parte dintr-o poveste de succes, dar parcă ai fi invizibil! Insistă, convinge-i, norocul ajută pe cei curajoşi! O zi cam dubioasă, obositoare şi aglomerată.  Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. La serviciu, birou, fabrică, şcoală, în fine, pe unde îţi petreci jumătate din zi şi uneori chiar toată ziua, astăzi trebuie să joci rolul de „mama răniţilor”. E un rol care te prinde, zodia ta este expertă în ”servicii oferite altora”!

BALANŢĂ   Astăzi ai o intuiţie, un fler deosebit! Poţi să descifrezi unele motive ascunse ale celor din jurul tău. Aşa poţi să-i ajuţi, sau să-i eviţi, dacă sunteţi pe curs de coliziune a intereselor! Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină comoditate, o pauză, nu îţi strică, pentru ca repausul, relaxare sunt uneori foarte necesare având virtuţile lor de refacere a vitalităţii. Zi favorabilă corespondenţei, scrie e-mail-uri, poate demodatele scrisori şi ilustrate, socializează pe net, vorbeşte cu cei dragi, cu anturajul, comunică, în general. Acea parte excesivă din natura zodiei se ilustrează astăzi din plin.

SCORPION   Perioadă favorabilă pentru proiectele pe termen lung, strategice. Nu lăsa lucrurile nelămurite, încearcă să clarifici situațiile tale sociale și sentimentale. Este o problemă complexă, nu? Eşti într-o situaţie complexă, trebuie să negociezi! Punctualitatea este politeţea regilorai auzit uneori acest proverb, mai ales când erai tu în întârziere. Tragi concluzia că nu poţi deveni rege. Nici nu îţi doreai prea tare, dar totuşi trebuie să ajungi la timp, când ai convenit o întâlnire, o oră fixă. Este respectul pe care îl datorezi celuilalt sau celorlaţi parteneri de întâlnire. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective, însă.

SĂGETĂTOR  Iată că astăzi ești în rezonanță activă cu situațiile cotidiene. Adică, ești realist și ai o intuiție bună. Dar, ai nevoie de puțină solitudine, ca să iei în liniște cele mai bune decizii. Pe de altă parte, lasă lucrurile profesionale să se petreacă natural, de la sine. Nu interveni, nici măcar cu un sfat. Cu un zâmbet complice, da! Sunt perioade de timp şi astăzi este una dintre zilele acelea când intervenţia ta strică mai mult decât ajută. Anumite amintiri, nu prea plăcute, din trecutul recent, te bântuie astăzi. Nu amesteca merele cu perele, nu trăi astăzi în trecut. Nu uita că orice eveniment are doza lui de învăţăminte, că orice eşec poate pregăti un succes viitor.

CAPRICORN   Fie că te enervezi, fie nu, eşti în aceiaşi situaţie! De ce să-ţi faci probleme? Fii calm, gândește cu iscusință şi o să găseşti, cu siguranţă, o soluţie! Poți să ceri și un sfat bun. Dacă ai avut o noapte relaxantă ziua de astăzi îţi poate aduce multă satisfacţie. Este o zi plină, densă, cu multe impasuri. Dar şi cu multe posibile realizări şi succese. Problema ta este cea a siguranţei. Nu prea îţi place să rişti.  Pentru ca să te simţi în siguranţă trebuie sa te simţi puternic. Ca să fii puternic trebuie sa ştii multe şi să ai un perfect echilibru interior. Fii mai filozof, mai „zen” că nu o să primeşti bastone în cap, după cum fac maeştrii zen cu discipolii care nu se pot concentra.

VĂRSĂTOR  Începi să bănuiești, cu putere, că se cam abuzează de bunele tale intenţii! Mai ales dacă crezi că este un mic șantaj sentimental, nu lăsa să se folosescă de tine, nu eşti bancomatul nimănui! Parcurgi cu succes o perioadă în care eşti foarte volubil şi optimist, dar şi superficial şi neatent. Din fericire totul se termină cu bine. Noutăţi, veşti pe care le primeşti cu bucurie. Ai oarece probleme de rezolvat, la serviciu, școală, sau la muncă, unde îţi desfăşori activitatea.  Abordarea sistematica a situatiei iti furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp. Pentru asta sunt făcuţi prietenii şi colegii.

PEŞTI  Azi, orice dificultate, cât de mică, te epuizeză. Se pare că ai ajuns la limită. Oboseala acumulată, dar şi viaţa de guerrilla urbană, în care te aperi în fiecare moment de oricine și orice! Optimismul şi energia ta nu sunt fără limită – așa că mare atenţie cu cine te te asociezi, să nu fie vreun vampir energetic. La serviciu, birou, fabrică, în sfârşit, la muncă sau la şcoală, trebuie să dai dovadă de solidaritate, de coeziune, ca să trecei împreună cu ceilalţi obstacolul. Trebuie să colaborezi şi să comunici mai mult. Poţi găsi sprijin fiabil şi peren în anturajul tău, trebuie doar să-l ceri. Pe plan sentimental liberalismul tău îţi conferă coordonatele necesare unei libertăţi de expresie şi de mişcare.

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: