Evenimentul Zilei > Actualitate > MEGA-SCANDAL şi FRAUDĂ în cazul llicitaţiei pentru bunurile lui Radu Beligan. Fiicele regretatului actor sunt LA CUŢITE
MEGA-SCANDAL şi FRAUDĂ în cazul llicitaţiei pentru bunurile lui Radu Beligan. Fiicele regretatului actor sunt LA CUŢITE

MEGA-SCANDAL şi FRAUDĂ în cazul llicitaţiei pentru bunurile lui Radu Beligan. Fiicele regretatului actor sunt LA CUŢITE

Licitația pentru bunurile lui Radu Beligan a generat un scandal-monstru între fiicele regretatului actor. Acestea susţin că bunurile licitate fac parte din masa succesorală, iar licitaţia nu este decât o fraudă.

Pe 6 martie 2018 urmează să aibă loc o licitație de vânzare a unor bunuri personale ce au aparținut marelui actor Radu Beligan. Astfel, mai multe obiecte ce au aparţinut marelui actor au fost scoase la licitație de una dintre fiicele sale, Raluca Popescu, însă dreptul de a le vinde și folosirea numelui Beligan au fost contestate în spaţiul public de celelalte două fete ale actorului.

„Am aflat, prin link-uri trimise de amici FB, despre conținutul licitației din 6 martie. Împotriva înțelegerii exprese dintre moștenitori, au fost incluse obiecte legate de viața personală și profesională a Tatii, care își au locul într-un muzeu. Am fost personal la București, în septembrie-octombrie 2017 și am inventariat ceea ce mi s-a dat a înțelege că ar fi toate obiectele ce țin de biografia și memoria Tatii. Le-am catalogat, le-am fotografiat și le-am predat, de comun acord cu ceilalți moștenitori, Muzeului TNB, Muzeului literaturii române și Casei de cultură «Radu Beligan» din comuna Filipești. Pe lista licitației apar obiecte legate de viața intimă și de activitatea profesională a Tatii puse în vînzare fără acordul meu. Ele aparțin posterității și – repet – locul lor este într-un muzeu. Sînt absolut șocată de ceea ce se întîmplă și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a repara această penibilă nedreptate”, a declarat, conform Ziarul de Bacău, Anamaria Beligan, una dintre fiicele actorului.