Evenimentul Zilei > Social > Bunicii noștri nu sunt uitați de CARP-uri. Soarta pensionarilor a fost dezbătută la Congresul Naţional al Federaţiei Pensionarilor „Omenia”
Bunicii noștri nu sunt uitați de CARP-uri. Soarta pensionarilor a fost dezbătută la Congresul Naţional al Federaţiei Pensionarilor „Omenia”

Bunicii noștri nu sunt uitați de CARP-uri. Soarta pensionarilor a fost dezbătută la Congresul Naţional al Federaţiei Pensionarilor „Omenia”

129 de case de ajutor reciproc ale pensionarilor, membre ale Federației Naționale OMENIA cu peste 1.400.000 de membri, au luat parte la un eveniment extrem de important care se desfășoară o dată la patru ani. În urmă cu numai câteva zile, reprezentanții acestor case au participat la Congresul Național al Federației Naționale „Omenia”. Misiunea tuturor celor prezenți a fost una singură: ajutorarea pensionarilor.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute problemele cu care se confruntă vârstnicii, precum excluziunea financiară, izolarea sau cele privind asistența socială și medicală. Cel care a luat primul cuvântul la Congres a fost Gheorghe Chioaru, președintele CARP Omenia, omul care se îngrijește de soarta bătrânilor de zeci de ani. Este omul care s-a zbătut și a reușit, cu sprijinul Primăriei Generale, să ofere zilnic o masă caldă pentru 250 de sărmani.

„Acest Congres are loc o dată la patru ani, iar ședințele comitetului director și consiliului național au loc anual. S-au făcut noi alegeri ale comitetului director și s-au discutat teme privind ajutorarea pensionarilor. Până la urmă acesta este scopul nostru, al CARP-urilor, să venim în sprijinul bătrânilor. Activitatea noastră constă în ajutorarea pensionarilor prin serviciile sociale, dar și prin acordarea de împrumuturi cu dobânzi foarte mici. Suntem unici în Europa în ceea ce facem.”, a declarat Gheorghe Chioaru.

„Omenia românească este unică”

Printre oficialitățile care au fost prezente la acest eveniment important s-a aflat și europarlamentarul Norica Nicolai, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestei organizații. „Ceea ce faceți dumneavoastră este un model de bună practică pentru Uniunea Europeană. Vă promit că voi fi alaturi de dumneavoastră. De ce suntem unici în Europa, așa cum întreba și domnul președinte Chioaru? Pentru că omenia românească din noi este unică. Ceea ce faceți dumneavoastră cu aceste asociații este cea mai pură formă de solidaritate socială între persoanele care au nevoie de sprijin, de ajutor. Vă felicit pentru ceea ce faceți!”, a declarat europarlamentarul. Preocupările și acțiunile Federației sunt îndreptate către următoarele domenii de politici publice: protecție socială, incluziune socială, sănătate, servicii sociale de îngrijire de lungă durată, angajarea persoanelor vârstnice și îmbătrânire activă, economie socială, reforma pensiilor, anti-discriminare și solidaritatea între generații.

Federaţia Naţională „OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din România este începând cu anul 2014 membră a AGE Platform Europe, rețea cu peste 150 de organizații, reprezentând direct peste 40 de milioane de persoane vârstnice la nivel european.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: