„Carceii pot aparea la persoanele care prezinta modificari ale constantelor ionice, precum sodiul, potasiul si magneziul. Acestea pot fi provocate de boli precum diabetul zaharat, tulburari gastroduodenale sau de un dezechilibru metabolic”, explica Doru Cristian Gavrila, medic internist la Policlinica nr. 2 din Braila.

Carcei mai pot avea si femeile tinere, din cauza hipocalcemiei. Stresul, excesul de cafea si dezechilibrul alimentar pot duce la un deficit de calciu,ce poate fi insa prevenit prin consumul de lapte, branzeturi sau iaurturi. Si gravidele pot avea carcei. „Femeile insarcinate care au carente severe alimentare pot avea carcei, deoarece fatul utilizeaza din resursele lor pentru a se hrani. Prin urmare, gravidele ar trebui sa consume multivitamine si sa aiba o alimentatie echilibrata”, recomanda Doru Cristian Gavrila. La barbatii tineri, carceii pot aparea in urma unui efort fizic, daca alimentatia lor este saraca in proteine si calciu. Pe langa lactate si branzeturi, medicii recomanda si consumul de soia, fasole, mazare si carne.