Bulgarii îi depășesc pe români! Ei nu au complexul Înaltei Porți, nu-și distrug țara de dragul lui Timmermans

Bulgarii îi depășesc pe români! Ei nu au complexul Înaltei Porți, nu-și distrug țara de dragul lui Timmermans

Bulgarii dau lecții de politică românilor. Aceasta este concluzia manevrei făcute ieri de premierul bulgar Boiko Borisov în discuția cu Frans Timmermans.

"Frans Timmermans discută cu Boiko Borisov despre ce va da Bulgariei în schimbul susținerii. Printre altele îi spune bulgarului că-l admiră pentru ceea ce face în lupta împotriva corupției.  Să te lovească damblaua și @@@@... Bulgarii luptă împotriva corupției?  Doar în cadru organizat! Oricum Boiko a dovedit că are nu numai c@@@, ci și creier. L-a făcut de rahat pe Timmermans.  Mai mult, punem pariu că Bulgaria intră în Schengen și scapă de MCV înaintea României? Asta înseamnă să ai politicieni care conduc o țară, nu o distrug doar ca să nu fie certați de alde Timmermans.  Până la urmă vorbim de un funcționar plătit (și) din banii românilor, dar complexul Înaltei Porți nu ne iese din sânge.", scrie Dan Andronic pe FB.

Vă reamintim că în cursul zilei de ieri, Boiko Borisov, premierul bulgar a transmis live pe FB discuția pe care a avut-o cu Frans Timmermans, candidatul SD la șefia Comisiei Europene.

''Un compromis se conturează - Weber va lua Parlamentul şi dumneavoastră veţi lua Comisia, aşadar am vrut să vorbim'', îi spune Borisov lui Timmermans în discuţia purtată la sediul misiunii permanente a Bulgariei la UE. ''Am colaborat minunat de-a lungul anilor'', completează premierul bulgar, iar Timmermans dă aprobator din cap şi răspunde prin '' prekrasno'', echivalentul în limba bulgară al cuvântului ''minunat''.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi Borisov îi prezintă o listă cu ''ceea ce este important pentru noi'', inclusiv crearea unui hub al gazelor în Bulgaria, intrarea acestei ţări în Schengen şi dorinţa guvernului bulgar ca Bruxelles-ul să pună capăt programului UE ce monitorizează eforturile Bulgariei de combatere a corupţiei (mecanismul MCV, n.red).

''Am vrut să ne vedem pentru a discuta aceste lucruri'', precizează premierul bulgar, arătându-se favorabil compromisului evocat, întrucât ''sincer vorbind, Weber are ani de experienţă în Parlament, în timp ce dumneavoastră aveţi mai multă experienţă în Comisie, ca prim-vicepreşedinte''.