Evenimentul Zilei > Social > Bucurie mare pentru elevi! Statul le oferă 200 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Bucurie mare pentru elevi! Statul le oferă 200 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Bucurie mare pentru elevi! Statul le oferă 200 de euro. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Elevii care provin din familii defavorizate pot primi bani de la stat pentru a-și cumpăra un calculator sau o tabletă.

„În urma implementării programului timp de 9 ani, s-a constatat nevoia unor modificări ale configurației echipamentelor, prevăzută la art.1 din Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004, pentru adaptarea la evoluția tehnologică din ultimii ani.

Având în vedere prevederile art. 18 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, cu modificările şi completările ulterioare, care precizează că „Fiecare bon valoric este identificat unic la nivel naţional prin serie şi număr.

Bonurile valorice sunt valabile numai pentru anul calendaristic în care au fost elaborate”, în anul 2020 se impune modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2019 și anulate să nu fie folosite în anul curent.

Din motive de siguranță, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii și seriei. Drept urmare, în anul 2020, pentru securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi verde închis”, se mai arată în notă.

PAGINA ANTERIOARA