Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureștiul se pregătește pentru noi restricții. Ce se va întâmpla dacă incidența depășește 6 la mie
Bucureștiul se pregătește pentru noi restricții. Ce se va întâmpla dacă incidența depășește 6 la mie

Bucureștiul se pregătește pentru noi restricții. Ce se va întâmpla dacă incidența depășește 6 la mie

Autoritățile pregătesc noi măsuri de restricție în București, în condițiile în care incidența infectărilor cu coronavirus se apropie de 6 la mia de locuitori.

Incidența cazurilor de COVID-19 în București a ajuns marți, 28 septembrie, la 5,57 la mia de locuitori. În aceste condiții, dat fiind că într-o zi sau două se așteaptă ca incidența să depășească 6 la mie, este de așteptat autoritățile să pregătească noi măsuri de restricție. Bucureștiul se va afla în curând în scenariul „între 6 și 7,5” la mie.

Pentru intervalul de incidență cuprins între 6 și 7,5 la mie sunt prevăzute o serie de restricții legate de circulație

Circulația în afara locuinței se va desfășura de luni până vineri fără restricții. În timpul weekend-ului, vineri, sâmbătă și duminică, circulația va di interzisă în intervalul orar 20.00 – 05.00.  Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

În schimb, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Acestea nu au nevoie de o declarație pe proprie răspundere, adeverință de la angajator sau legitimație de serviciu.

În spațiile publice masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru. De asemenea, masca este obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, spații comerciale, unități spitalicești (fără a se limita la acestea).

Restricții pentru magazine, restaurante și cafenele

Programul magazinelor și a unităților de prestări servicii va fi normal în timpul săptămânii, de luni până joi și restricționat la finalul săptămânii. În intervalul vineri-duminică, activitatea este permisă între 05:00-18:00. În afara acestui interval de timp este permisă doar livrarea la domiciliu. Restaurantele și cafenelele se vor închide, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Activități recreative și sportive vor fi interzise, sălile de sport/fitness vor fi închise. Același lucru va fi și în cazul piscinelor și bazinelor de înot interioare.

Dacă incidența va crește peste 6 la mie vor fi interzise nunțile, botezurile sau mesele festive, dar și evenimentele în aer liber, fie că este vorba despre spectacole, concerte, competiții sportive sau festivaluri.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: