Evenimentul Zilei > Actualitate > Bucureștiul se pregătește pentru noi restricții anti-COVID. Anunțul prefectului Alin Stoica
Bucureștiul se pregătește pentru noi restricții anti-COVID. Anunțul prefectului Alin Stoica

Bucureștiul se pregătește pentru noi restricții anti-COVID. Anunțul prefectului Alin Stoica

Restricțiile sanitare, menite să ducă la restrângerea cazurilor de infectări cu coronavirus, vor fi introduse în București dacă rata de incidență va ajunge de 2 la mie.

Prefectul Municipiului București, Alin Stoica a declarat că momentan nu se pune problema reintroducerii unor restricții sanitare. El a precizat că lucrurile se vor schimba dacă situația o va impune, iar rata de incidență a infectărilor cu coronavirus vor ajunge la 2 la mie.

Conform informațiilor prezentate joi, 2 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică, rata de incidență se apropie de 1 la mie, la nivelul Capitalei. În aceste condiții, municipiul București ar putea intra, în funcție de evoluția pandemiei, în scenariul galben.

„La momentul acesta suntem sub 1 la mie, dar nici la pragul de 1 la mie nu sunt măsuri sanitare noi. Măsurile sunt luate în funcție de pragurile care sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern în acest moment și acele praguri sunt 2 la mie, 3 la mie, 4 la mie şi 7 la mie. Deci până la 2 la mie nu avem în vedere nicio măsură suplimentară de siguranță”, a declarat prefectul de București.

Alin Stoica a precizat că o decizie cu privire la eventualele măsuri de restricție va fi luată în momentul prelungirii sătiri de alertă, pe 10 septembrie.

„Pe data de 10 septembrie așteptăm Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă și dacă acolo vor apărea măsuri suplimentare atunci le vom aplica în consecință și la București”, a precizat Alin Stoica.

Autoritățile sunt pregătite pentru prima zi de școală

În acest context, prefectul Capitalei a specificat că autoritățile locale sunt pregătite pentru prima zi de școală. El a precizat că în unitățile de învățământ se vor derula campanii de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID.

„Avem discuții cu zona sanitară și zona didactică suntem pregătiți pentru deschiderea școlilor avem și măsuri de informare și măsuri de vaccinare. Ştim că ministerele Educației şi Sănătății pregătesc o campanie vaccinare în şcoli și noi în București suntem pregătiți o să susținem acest efort”, a mai spus prefectul.

Alin Stoica a precizat că s-au luat toate măsurile pentru ca oamenii să fie informați corect în legătură cu vaccinarea, astfel încât să ia decizia corectă.

„Am discutat deja cu toţi factorii responsabili. Vom face și campanii de informare atât printre cadrele didactice cât și printre elevi. Am avut discuții atât cu DSP și cu INSP astfel încât să avem niște măsuri specifice ca informațiile să ajungă cât mai repede și cât mai fidel la oamenii care au nevoie, așa fel încât ei să ia o decizie cu privire la vaccinare”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: